הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג פילה סלמון חתוך לקוביות
1 בצל לבן חתוך לקקוביות
2 חלמונים
100 מ"ל שמן זית
שן שום
פטרוזיליה
מלח
פלפל שחור
לרוטב: 100 גרם חמאה
½ בצל לבן קצוץ דק
3 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות
200 מ"ל שמנת מתוקה
סוכר
מלח
פלפל לבן
להגשה: פרוסות דלעת אפויות
אופן ההכנה
מערבבים בקערה את החומרים לקבבונים עד לקבלת תערובת אחידה. יוצרים כדורונים במשקל של כ-60 גרם האחד ומשטחים בתבנית אפיה. אופים כ-5 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
ממיסים את החמאה ומטגנים בה את הבצל לקבלת גוון זהוב. מוסיפים את הדלעת ומערבבים. מוסיפים מים בכמות שתכסה את הדלעת ומבשלים עד להתרככות. טוחנים לקבלת מרקם חלק ואחיד. מוסיפים את השמנת ומתבלים במלח, סוכר ופלפל לבן לפי הטעם. מצמצמים לקבלת רוטב קרמי עדין.
מניחים 3 קבבונית על פרוסת דלעת אפויה במרכזה של צלחת הגשה. יוצקים מעל את הרוטב ומגישים.
מגיש:
מקור: שף אשר נחמני
שתף את המתכון