הוראות הכנה
מרכיבים
לקציצות:
1 דג בורי (2 פילטים) מנוקה מעצמות ועור
1 כוס עלי נענע קצוצים
2 כפות כוסברה קצוצה
2 כפות שמן זית
מיץ סחוט מלימון אחד
מלח ופלפל שחור גרוס גס
לטחינה:
2 כוסות טחינה גולמית איכותית ("היונה", "הגמל" או טחינה איכותית אחרת)
1.5 כוסות מים קרים
מיץ סחוט מ-2 לימונים
4 שיני שום כתושות
מלח
פלפל לבן
1/3 כוס נענע קצוצה דק
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה
הכנת הקבב:
קוצצים את הדג ומערבבים היטב עם שאר חומרי הקציצה. מניחים בצד ל-5 דקות.
מכינים מהתערובת קציצות קטנות בעזרת הידיים וצולים על הגריל (אפשרי גם על מחבת פסים), כדקה וחצי או שתיים מכל צד - חשוב לא לצלות יותר מדי, כי הקבב עלוי להתייבש.
הכנת הטחינה:
במעבד מזון מניחים את הטחינה, המים, מיץ הלימון, השום והנענע. טוחנים ביחד, ותוך כדי מוסיפים את המלח והפלפל, ולאחר מכן בזרזיף דק מעט שמן זית. בוחנים את הצמיגות של הטחינה ומוסיפים מעט מים או טחינה גולמית במקרה הצורך - מומלץ להגיע לטחינה צמיגה ולא דלילה מדי.
מניחים תלולית של טחינה במרכז הצלחת, משעינים עליה 3-4 קבבי בורי ומגישים - כמובן עם סלט קצוץ, פיתות... ובתיאבון!
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון