חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קבב בורי עם טחינה נענע
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קבב דגים טרי, מצוין להכנה בברביקיו, טעים ובריא. בליווי טחינה פיקנטית, יחד עם עגבניה ובצל צלויים בגריל, סלט ערבי קצוץ ופיתה חמה - גן עדן!
קבב בורי עם טחינה נענע
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קבב דגים טרי, מצוין להכנה בברביקיו, טעים ובריא. בליווי טחינה פיקנטית, יחד עם עגבניה ובצל צלויים בגריל, סלט ערבי קצוץ ופיתה חמה - גן עדן!
הוראות הכנה
מרכיבים
לקציצות:
1 דג בורי (2 פילטים) מנוקה מעצמות ועור
1 כוס עלי נענע קצוצים
2 כפות כוסברה קצוצה
2 כפות שמן זית
מיץ סחוט מלימון אחד
מלח ופלפל שחור גרוס גס
לטחינה:
2 כוסות טחינה גולמית איכותית ("היונה", "הגמל" או טחינה איכותית אחרת)
1.5 כוסות מים קרים
מיץ סחוט מ-2 לימונים
4 שיני שום כתושות
מלח
פלפל לבן
1/3 כוס נענע קצוצה דק
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה
הכנת הקבב:
קוצצים את הדג ומערבבים היטב עם שאר חומרי הקציצה. מניחים בצד ל-5 דקות.
מכינים מהתערובת קציצות קטנות בעזרת הידיים וצולים על הגריל (אפשרי גם על מחבת פסים), כדקה וחצי או שתיים מכל צד - חשוב לא לצלות יותר מדי, כי הקבב עלוי להתייבש.
הכנת הטחינה:
במעבד מזון מניחים את הטחינה, המים, מיץ הלימון, השום והנענע. טוחנים ביחד, ותוך כדי מוסיפים את המלח והפלפל, ולאחר מכן בזרזיף דק מעט שמן זית. בוחנים את הצמיגות של הטחינה ומוסיפים מעט מים או טחינה גולמית במקרה הצורך - מומלץ להגיע לטחינה צמיגה ולא דלילה מדי.
מניחים תלולית של טחינה במרכז הצלחת, משעינים עליה 3-4 קבבי בורי ומגישים - כמובן עם סלט קצוץ, פיתות... ובתיאבון!
מגיש: Coolmood
מקור: עצמי
שתף את המתכון