חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קבב זחלאווי - בשר ופריקה - ארוחה שלמה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה מורכבת, ארוחה שלמה. טעים טעים. את העולש אפשר להחליף בעלי תרד.
קבב זחלאווי - בשר ופריקה - ארוחה שלמה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנה מורכבת, ארוחה שלמה. טעים טעים. את העולש אפשר להחליף בעלי תרד.
הוראות הכנה
מרכיבים
לקבב:
? 600 גרם בשר טלה טחון - אפשר בשר בקר מעורב בשומן כבש.
? ?חצי צרור פטרוזיליה קצוצה דק
? ?כוס בצל קצוץ דק
? ?כפית מלח
? ?כפית כמון
? ?כפית פלפל שחור
? לעולש בר
? ?צרור עולש בר
? ?2 בצל לבן חתוך לרצועות
? ?חצי כוס שמן זית
? ?כפית מיץ לימון
? ?קורט מלח
? לפריקה
? 2 כוסות פריקה (חיטה מעושנת )
? 4 כוסות ציר עוף
? כפית מלח
? בצל לבן קצוץ
? כף חמאה
? חצי כוס צנוברים
? כף שמן זית
? לקרם עגבניות
? ?4 עגבניות
? ?4 שיני שום
? ?2 כפות שמן זית
? ?מעט מלח
? ?מעט פלפל שחור
? ?להגשה - טחינה אלארז
?
?
אופן ההכנה
להכנת הקבב:
בתוך קערה מערבבים את הבשר עם הבצל הקצוץ ופטרוזיליה הקצוצה מתבלים במלח ופלפל ומח
לקים לקבבים במשקל 50 גרם וצולים בפלנצ'ה .
להכנת העולש:
שוטפים את העולש בר וחותכים גס. חולטים במים רותחים ל-4 דקות , מעבירים למי קרח ומסננים.
במחבת מזהיבים את הבצלים עם שמן זית מוספים את העולש. מקפיצים לכמה דקות ומתבלים במלח ומיץ לימון.
להכנת הפריקה:
משרים את הפריקה במים קרים לחצי שעה ומסננים.
בתוך סיר מזהיבים את בצל עם הצנוברים בשמן זית מוספים את הפריקה המסוננת, ומוסיפים את ציר העוף והחמאה ומבשלים כמו אורז. ל20 דקות על אש נמוכה.
להכנת קרם העגבניות:
שורפים את העגבניות על אש גלויה .מורידים מהאש ומקלפים. ומכניסים למיקסר, טוחנים עם שום שמן זית ומתבלים במלח פלפל עד קבלת קרם חלק.
הרכבת המנה
בצלחת עמוקה מניחים 2 כפות מהקרם עגבניות ומעל כף גדושה מהפריקה והעולש וארבעה קבבים ומזלפים מעט טחינה גולמית.
מגיש: גן-עדן
מקור:
שתף את המתכון