הוראות הכנה
מרכיבים
לקבב:
400 גר´ בשר טלה, שוק אחורית קצוץ דק
300 גר´ שומן טלה קצוץ דק
300 גר´ שייטל בקר קצוץ דק
צרור פטרוזיליה קצוצה דק
10 שיני שום קצוצים דק
2 פלפלים חריפים קצוצים דק
50 מ"ל יין ערק
כפית בהרט
קורט פלפל שחור גרוס
כפית מלח דק
לרוטב הטחינה:
300 מ"ל טחינה גולמית
1 שן שום כתושה
50 מ"ל שמן זית
100 מ"ל יין לבן
1/2 לימון סחוט
צרור עלי רוקט קצוצים
קורט זעתר
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
הכנת קבב הטלה:
מערבבים את שלושת סוגי הבשר, השום והפטרוזיליה.
מתבלים בבהרט ,פלפל גרוס, מלח, ופלפל חריף.
מוסיפים את הערק תוך כדי ערבוב.
יוצרים מהעיסה קציצות עגולות וצולים על האש.
הכנה רוטב טחינה:
מערבבים היטב את הטחינה, שמן הזית, היין הלבן, השום,הלימון.
מוסיפים עלי רוקט קצוצים ,זעתר, פלפל שחור ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
את רוטב הטחינה ניתן להגיש בפני עצמו בליווי בשרים, דגים וירקות צלויים.
מגיש:
מקור: צחי בוקששתר - טעמים
שתף את המתכון
