הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 ק"ג בשר עוף טחון
2 כפות שמן
4 בצלים ירוקים, קצוצים דק
1 שן שום כתושה
1/4 כפית זנגביל (ג'ינג'ר) או 1 כפית ג'ינג'ר טרי, מרוסק
2 כפות רוטב סויה
1 כפית סוכר
1 ביצה
1 כף עמילן תירס (קורנפלור)
2 כפות שמן
אופן ההכנה
מערבבים את הבשר הטחון עם השמן, הבצל, השום והזנגביל. טורפים את הסויה עם הסוכר, הביצה והקורנפלור. מערבבים יחד ומשהים כ-30 דקות.
צרים מהתערובת קציצות קטנות מוארכות. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד שהן מזהיבות. אם התערובת רכה מדי מעבירים אותה למחבת בכפית.
משפדים את הקציצות על שיפודי עץ. קולים אותן על גריל או מחממים שוב על מחבת לפני ההגשה.
גיוון: שיפודים בסגנון תאילנדי. אפשר ליצור מהתערובת כדורים קטנים (בגודל אגוז גדול) במקום קציצות מאורכות ולטבול אותם בתערובת של 3 כפות קוקוס טחון ו-2 כפות פירורי לחם. משפדים כנ"ל ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. אופים כ-10 דקות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון