חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קבב עוף עם דלעת וקינואה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קבב עוף עם דלעת וקינואה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג פרגית עוף טחונה
1 בצל גדול
צרור פטרוזיליה קצוצה
צרור כוסברה קצוצה
3 שיני שום קצוצות
1 כף אבקת אפייה
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
לקינואה: 1 כרישה
150 גרם קינואה
300 מ"ל מים
20 עגבניות שרי
1 ק"ג דלעת
צרור פטרוזיליה קצוצה
שמן זית
מלח ים אפור
פלפל שחור גרוס
לרוטב: 3 שיני שום קצוצות
קליפה מגורדת ומיץ משני לימונים
צרור קטן של כוסברה קצוצה
1 כפית סוכר חום
¼ כוס שמן זית
1 כף רצועות פלפל חלפניו כבוש
½ כוס ציר עוף
אופן ההכנה
מערבבים את הפרגית עם הבצל הקצוץ, הפטרוזיליה הקצוצה, הכוסברה הקצוצה, השום הקצוץ, אבקת האפייה, 2 כפות שמן הזית ומעט מלח ופלפל. לשים היטב את התערובת. מעצבים מהתערובת קבבים וצולים על מחבת גריל.
חותכים את הדלעת לקוביות. מניחים בתבנית, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ואופים בחום של 200 מעלות כ-20 דקות. מאדים כרישה בשמן זית על אש נמוכה כ-10 דקות עד לריכוך (לא להזהיב!). מוסיפים קינואה ומאדים עוד מספר דקות. מוסיפים מים ומבשלים כרבע שעה ברתיחה עדינה. חוצים את עגבניות השרי ומקפיצים בשמן זית בחום גבוה עד לריכוך קל. מתבלים את הקינואה במלח ופלפל ובוחשים אליה מחצית מקוביות הדלעת, עגבניות השרי והפטרוזיליה.
מערבבים את יתר קוביות הדלעת עם כל חומרי הרוטב בסיר קטן ומחממים על אש נמוכה.
מסדרים בצלחת קינואה, מעל מניחים קבב עוף ומעל יוצקים מהרוטב.
מגיש: dylam
מקור: שף יניב גור-אריה
שתף את המתכון