הוראות הכנה
מרכיבים
לקבב:
1 ק"ג בשר בקר טחון (לטחון פעם אחת בלבד, ומומלץ שכ-20% יהיה שומן)
2 בצלים סגולים בינוניים, קצוץ דק-דק
1 שורש ג'ינג'ר בינוני קלוף וקצוץ דק בסכין (לא לגרר)
רבע כוס כוסברה קצוצה
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
4 כפיות מלח
2 כפיות פלפל שחור גרוס גס
1/3 כוס סודה (המשקה, לא אבקת סודה לשתיה)
לטחינה:
2.5 כוסות טחינה גולמית (מומלץ "היונה" או "הגמל")
1 כוס מים
8 שיני שום
6 כפות צ'ילי מתוק
5 כפות מיץ לימון
4 כפות רוטב סויה
5 כפות מירין (יין אורז מתוק)
קורט אבקת ווסאבי
4 כפות חומץ אורז
3 כפות שמן שומשום
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
4 כפות כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
הכנת הקבב:
מערבבים את כל הרכיבים בקערה. משהים במקרר במשך כשעה.
לאחר מכן - בעזרת ידיים רטובות יוצרים קבבים קטנים (כ-20 קבבים). מטגנים עד להזהבה על גריל פחמים או במחבת פסים לוהטת עם מעט שמן.
הכנת הטחינה:
מכניסים למעבד מזון את כל מרכיבי הטחינה מלבד המים, מעבדים ומוסיפים את כוס המים בהדרגה (יתכן שמעט פחות או מעט יותר מים), עד שנגיע למרקם אחיד אך לא נוזלי.
הגשה: מומלץ לערום תלולית של טחינה יפנית במרכז הצלחת, ועליה להשעין 3 קבבים ולהגיש, כשבצד סלט קצוץ.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון