הוראות הכנה
מרכיבים
600 ג"ר בשר טלה/בקר לא רזה (צוואר) טחון עבה
1 בצל גדול קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
2 עגבניות, קצוצות דק
1 כפית רסק עגבניות (לא חובה)
1 פלפל חריף חתוך לטבעות דקות
1 כף פטרוזיליה קצוצה (לא חובה.)
1 כפית בהרט
1/4 כפית פלפל שחור גרוס עבה
3/4 כפית מלח
1 כפית סומק - אופציונאלי
1 כף צנוברים קלויים
שמן זית
4-5 פיתות
אופן ההכנה
1.מגרדים במגרדת עבה את העגבניות והבצל דק דק והפלפל החריף ומניכים במסננת עם המלח להגרת נוזלים כ 20 דקות
2.בקערה מערבבים את הבשר עם כל שער התבלינים הבצל והעגבניות
3.מעבירים את הקערה למקרר לשעה
4. פותחים את הפיתה (או חותכים לרבעים) במברשת משמנים את חלקה הפנימי של הפיתה
5.ממלאים את הפיתה בשכבה של 1/2 ס"מ מילוי בשר
6.מורחים את החלק החיצוני של הפיתה בשמן באמצעות מברשת
7.על מצלית/מחבת טפלון/טוסטר.גריל תנור על אש בינונית צורבים את הפיתה משני צידיה כ 10 דקות עד הזהבתה (זהירות לא לשרוף)
*תוספות ליד
סלט טחינה
מלט טבולה
לאלה שלא מקפידי כשרות יוגורט
לאלה שלא מקפידי כשרות פרוסת טל העמק בתוך הפיתה
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון