הוראות הכנה
מרכיבים
2 תבניות חד פעמיות בגודל גדול-ענק
גליל ניילון נצמד
1 חבילה אטריות קדאיף 500 ג'
1 חבילה מרגרינה בלי מלח , מומסת בסיר קטן למצב נוזלי (כן כן, מרגרינה...)
6 כפות מחוקות סוכר לפיזור על האטריות
סירופ מ- 1 כוס סוכר + 1 כוס מים (פעמיים תיכף תבינו למה)
4 חבילות שמנת מתוקה
סוכר לקצפת לפי הטעם
אופן ההכנה
1.מניחים את גוש הקטאיף על משטח עבודה.
2.פורסים אותו כמו כיכר לחם לפרוסות במרחקים של 2 ס"מ מכל חתך.
3.אחר כך "פורעים" ומפרידים ככל האפשר את האטריות זו מזו. פעולה זו מאפשרת לקבל
מהאטריות את מלוא נפח הכיסוי שלהם לפיזור אחיד בתבנית, אבל עדין לשלוט על סבך
הבלאגן. מכמות החבילה הזו יוצאות שתי תבניות כך שיש לעשות את הפעולה פעמיים.
משטחים אותן אחיד ככל האפשר בתבנית היבשה. לוחצים אותם כמו במכבש בעזרת קערה
מלבנית או ספר שמניחים על האטריות ולוחצים עליהן.
4.בסיר קטן ממיסים לחלוטין את המרגרינה . במקרה הזה עקרוני להשתמש במרגרינה ולא
בשמן. מפזרים את המרגרינה בטפטוף (בעזרת כפית) על פני כל שטח האטריות. יש לזכור
כמובן שאנחנו עובדים עם שתי תבניות, כך שרק מחצית המרגרינה הולכת לתבנית אחת.
(נא לא לעשות קיצורי דרך ולהעביר את האטריות לסיר עם המרגרינה, מאחר ואחר כך אפשר
יהיה רק לעשות וקס עם האטריות המשומנות על הרצפה, צורתן, טעמן ואיכותן יהיו דומים
לסמרטוט רצפה).
חובה לשטח ולטפטף כדי לקבל מאפה במרקם הנכון!
5.אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, במשך 20 דקות, או עד צבע ג'ינג'י עמוק בלבד!
מאחר וכל תנור יש לו את השיגעונות שלו, ההתייחסות היא לצבע בלבד ראו הוזהרתם!
אחרי 15 דקות אסור לנטוש את התנור והתבנית שבתוכו!
6.בסיר קטן שמים כוס סוכר עם כוס מים ומביאים לרתיחה. משרתח, מכבים את האש כדי שלא
יתאדו המים. שופכים את זה חם על המאפה שיצא זה עתה מהתנור, משתדלים לשפוך על פני
כל התבנית, כשכל הסירופ בתוך האטריות, אוחזים את התבנית בעזרת מטלית ומטים אותה
לפי הסדר לארבעה צדדים, עם המאפה בפנים. אל דאגה זה לא ייפול אם לא ממש
תשתדלו....). משתדלים שהסירופ יגיע לכל ארבעת הפינות.
7.משהים לעשרים (20) דקות כדי שהכל ייספג, ואז בעזרת סכין חד לא משונן חותכים
למרובעים שווים. משתדלים לחתוך מרובעים שווים בשתי התבניות.
8.כשהעסק פושר ל ח ל ו ט י - ן, מקציפים לקצפת נוקשה (כמעט חמאה, אבל רק
כמעט...) ביחד עם הסוכר. אפשר להוסיף תמצית וניל מקורמיק.
9.מורחים על תבנית מרובעים אחת את הקצפת. מיישרים יפה, ומעבירים את המרובעים
מהתבנית השנייה מעל הקצפת, תוך השתדלות מיוחדת שיישארו באותו הסדר, (כדי שאח"כ
בחיתוך הקצפת לא תתכווצ'ץ). משטחי האטריות צריכים להיות חופפים זה לזה. מכסים בניילון
נצמד, מכניסים למקרר ויש! פורסים מנות בעזרת כף טיגון שטוחה (מרית כזו).
מגיש:
מקור: ניצנה גרי
שתף את המתכון