הוראות הכנה
מרכיבים
400 גרם אטריות קדאיף
100 גרם מחמאה
100 מ"ל מים
200 גרם סוכר
4 מנות של כבד אווז 140 גרם האחת
½ ק"ג פירות יער קפואים
1 כוס יין אדום מתוק
100 גרם סוכר
100 גרם ציר בקר
1 כף קורנפלור
אופן ההכנה
ממיסים את המחמאה. מערבבים אותה עם אטריות קדאיף, מסדרים יפה בטבעות ממתכת ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות מספר דקות עד לקבלת גוון חום זהוב. מבשלים את המים עם 200 גרם סוכר על אש נמוכה עד לקבלת סירופ סמיך. יוצקים את הסירופ על הקדאיף. סוגרים את כבד האווז במחבת טפלון ומניחים על הקדאיף. את פירות היער, יתרת הסוכר, ציר הבקר ומעט מים רותחים מרתיחים ביחד עם היין. בסוף מוסיפים את הקורנפלור להסמכה.
יוצקים את הרוטב על כבד האווז ומגישים חם.
מגיש:
מקור: שף עידן הלפרין ממסעדת אחוזת הלפרין
שתף את המתכון