הוראות הכנה
מרכיבים
½1 ק"ג בשר צלעות ללא עצם
שמן זית
בקבוק יין אדום
8-7 בצלצלים
ראש שום
4-5 תפ"א
סלרי שורש
שורש פטרוזיליה
מלח
פלפל
אבקת מרק ציר בשר
פטריות
וכל מה שבה לכם להכנים חתוך לקוביות בינוניות/גדולות
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180-190°c . (בסיר כזה שאפשר להכניס לתנור) מחממים שמן זית על הלהבה הגדולה בגז וכשמתחיל השמן לעשן מוסיפים את הבשר ואוטמים אותו.
מוציאים את הבשר ומשחימים את הבצל ואת שיני השום (לא לקלף את השום). כשמוזהב להוסיף את שאר הירקות ולטגן עוד כמה דקות. להחזיר את הבשר לסיר ולערבב ככה שיהיה הכל בכל מקום. מוסיפים את התבלינים מעל הכל ושוטפים אותם עם בקבוק יין אדום.
לא להוסיף שום נוזלים אחרים!!! אחרי שהכל רותח מכסים במכסה ומכניסים לתנור חם.
נותנים לתבשיל להיתבשל בתוך הסיר לפחות שעתיים. במצב אופטימאלי שלוש שעות עושות עבודה טובה. אפשר להציץ פעם או פעמיים במשך הבישול ולהוסיף נוזלים אבל לא לערבב בשום אופן.
להגיש עם אורז לבן, סלט ירוק והמון יין אדום טוב.
בתיאבון
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון