הוראות הכנה
מרכיבים
2 ק"ג אסאדו עם עצמות שטוחות
1.5 ליטר ציר עצמות או אבקת מרק
100 גר' עגבניות מיובשות שטופות היטב
5 גבעולי טימין
מלח - לפי הטעם.
תערובת "רפא":
1 עלי דפנה
1 פלפל שחור
1 פלפל סודני
1 ציפורן
חצי כפית קימל
לטחון את התבלינים גס
4 צ'וריסו (נקניקיה ארגנטינאית)
200 גר' אפונה
4 תפו"א חתוכים לרבעים מאודים מעט
אך לא רקים מדי
2 עגבניות פרוסות עבה
חצי כוס שמן זית
1 ראש שום שטוף היטב
אופן ההכנה
1.פורסים את האסאדו בין עצם לעצם, מורידים שומנים עודפים. (אני ממליץ להשאיר את השומן בשביל הטעם) מחממים את השמן בסיר שטוח ורחב על אש גבוהה ומטגנים את האסאדו עד סגירתו המוחלטת.
2.מעבירים למסננת ואת המשקע שומרים בסיר. מוסיפים לסיר 3/4 כוס מים, מחזירים לאש נמוכה ומגרדים את תחתית הסיר כדי להוציא את המשקע.
3.מסדרים את האסאדו באמצע, מניחים את השום, מפזרים את תערובת רפא ומוסיפים את העגבניות המיובשות.
4.מוסיפים את ציר העצמות או אבקת המרק. כעת להוסיף מים עד כיסוי הבשר. מבשלים על
אש גבוהה עד רתיחה ומנמיכים את האש לאש קטנה. מכסים ומבשלים כשעה וחצי עד שהבשר רך.
5.מוסיפים את הצ'וריסו ומבשלים חצי שעה נוספת.
6.מעבירים הכל לקדרה גדולה, מומלץ מחרס. מוסיפים את תפו"א, פרוסות העבניות, האפונה והטימין וציר העצמות במידת הצורך.
סוגרים היטב את הקדרה עם נייר כסף ומכניסים לתנור (180 מעלות) ל 45 דקות.
מגיש:
מקור: השף רפא
שתף את המתכון