חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קדירת ארטישוק, חומוס ופרגיות ברוטב לימון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנת קדרה קלת הכנה המשלבת את הטעמים של החומוס העוף והלימון. סגנון מצרי.
קדירת ארטישוק, חומוס ופרגיות ברוטב לימון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מנת קדרה קלת הכנה המשלבת את הטעמים של החומוס העוף והלימון. סגנון מצרי.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 בצל בינוני , קצוץ
מעט שמן זית לטיגון
5 פרגיות (כרעיים מנוקים מעצם)
1 כוס חומוס מושרה ללילה ומבושל במים עד רכוך.
3 תחתיות ארטישוקים טריים קלופים , חתוכים ל-4
5 פרוסות לימון כבוש
¼ כוס יין לבן
¼ כפית כורכום
מלח ופלפל
1 כוס ציר עוף
2 כפות פטרוזיליה, קצוצה דק
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפייה ל-200°c.
בקדרה , המתאימה גם לכיריים וגם לתנור, מטגנים במעט שמן את הבצל עד שנעשה שקוף. מוסיפים את הפרגיות ומטגנים משני הצדדים. מוסיפים את החומוס המבושל, הארטישוק והלימון הכבוש. מוסיפים יין , כורכום מלח ופלפל ומבשלים דקה נוספת. מוסיפים את ציר העוף ומכניסים לתנור (200°c) לאפייה למשך 15 דקות. מוציאים ומגישים בכלי הבישול. אפשר לקשט בפטרוזיליה קצוצה.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: השף סהר רפאל - מסעדת כרמים (מושב סגולה)
שתף את המתכון