חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קדירת בשר של ראש השנה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תבשיל בסיר חרס קל להכנה ומתאים לפתיחת השנה החדשה.
קדירת בשר של ראש השנה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תבשיל בסיר חרס קל להכנה ומתאים לפתיחת השנה החדשה.
הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 1 ק"ג צלי כתף, חתוך לקוביות גדולות
מעט שמן לטיגון
400 גר' תערובת של בצל, סלרי וגזר , חתוכים לקוביות קטנות ויפות
400 גר' תערובת פירות יבשים (צימוקים, תפוחי עץ, משמשים, דבלים, ושזיפים מגולענים)
1/3 כוס יין מתוק
1 כפית קינמון טחון
1 כפית זנגוויל טחון
1/4 כפית הל טחון
1/2 כפית אזוג מוסקט מגורר
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
קמצוץ ציפורן טחון
1/2 ליטר ציר בקר
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות
מכינים את החומרים לקראת הכניסה לתנור: מחממים מחבת גדול ועמוק עם מעט שמן, בתוכו
"סוגרים" את הבשר . מעבירים לקדירה.
באותו מחבת מזהיבים את הירקות כ-2 דקות, מוסיפים את הפירות היבשים עם היין. מוסיפים את התבלינים ואת הציר ומרתיחים.
מעבירים את תכולת המחבת לקדירה.
סוגרים את הקדירה ומכניסים לתנור, נותנים לזה שעתיים להתחברות הטעמים.
מגישים עם אורז לבן.
מגיש: saray
מקור: על השולחן
שתף את המתכון