הוראות הכנה
מרכיבים
1/3 כוס שמן זית
1.5 ק"ג בשר עגל חלב, חתוך לקוביות
2 בצלים, קצוצים דק
1 גזר, מגורר גס
2 כפות גדושות קמח
2 כוסות יין לבן יבש
1/4 כוס חומץ בן יין לבן
3 גבעולי רוזמרין
3 גבעולי טרגון
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
20 חוטי זעפרן
30 שיני שום, קלופות
אופן ההכנה
מחממים בסיר כבד את השמן ומשחימים את קוביות הבשר. מעבירים לצלחת.
+ מוסיפים לסיר את הבצל והגזר ומטגנים 10 דקות.
+ מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים את הקמח ומטגנים 2 דקות. מוסיפים את היין, החומץ, הרוזמרין והטרגון, מתבלים במלח ובפלפל ומביאים לרתיחה. מבשלים כשעה וחצי על האש הנמוכה ביותר.
+ שורים את חוטי הזעפרן ב4- כפות מים רותחים למשך 5 דקות, ומוסיפים לסיר יחד עם שיני השום. ממשיכים לבשל על אש נמוכה כשעה, עד שהרוטב יסמיך מאוד. מגישים עם באגט ויין לבן צונן.
מגיש:
מקור: בני סיידא
שתף את המתכון