חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קדירת עדשים והודו
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תערובת עדשים מבטיחה תבשיל סמיך, משום שכל אחד מן הסוגים דורש פרק זמן אחר לבישול: brהאדומות מתרככות אחרי 10 דקות, מתמוססות ומסמיכות את הרוטב. השחורות רכות brמאוד אחרי כ-30 דקות, אך שומרות על צורתן. והירוקות מתרככות רק בתום הבישול.
קדירת עדשים והודו
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תערובת עדשים מבטיחה תבשיל סמיך, משום שכל אחד מן הסוגים דורש פרק זמן אחר לבישול: brהאדומות מתרככות אחרי 10 דקות, מתמוססות ומסמיכות את הרוטב. השחורות רכות brמאוד אחרי כ-30 דקות, אך שומרות על צורתן. והירוקות מתרככות רק בתום הבישול.
הוראות הכנה
מרכיבים
2 בצלים
3 כפות שמן זית או קנולה.
1 ק"ג בשר שוורמה הודו נקבה, חתוך לקוביות.
מלח ופלפל.
1 כפית תערובת "בהרט" (או תערובת אחרת)
300 -500 גרם תערובת עדשים (אדומות, ירוקות ושחורות)
2-3 כוסות ציר עוף (או מרק עוף צח).
100 גרם רסק עגבניות
3 כפות פטרוזיליה קצוצה.
אופן ההכנה
קוצצים את הבצלים ומטגנים אותם בשמן בסיר רחב ושטוח, עד שמתרככים , כ- 5 דקות.
מוסיפים את קוביות הבשר וממשיכים לטגן בהקפצה , עד שקוביות הבשר מאבדות את צבען האדום.
מתבלים את הבשר ומקפיצים עוד דקה. מוסיפים את העדשים והציר ומוודאים שכל החומרים מכוסים בנוזלים (אם חסר, משלימים במים). מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר.מבשלים כ-20 דקות.
מוסיפים לסיר עוד ½ עד 1 כוס מים רותחים ואת רסק העגבניות ומערבבים היטב.
ממשיכים לבשל, ברתיחה איטית עוד 25 דקות.
זורים את הפטרוזיליה ומגישים עם אורז לבן.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: רותי קינן ידיעות אחרונות
שתף את המתכון