הוראות הכנה
מרכיבים
2 בצלים
3 כפות שמן זית או קנולה.
1 ק"ג בשר שוורמה הודו נקבה, חתוך לקוביות.
מלח ופלפל.
1 כפית תערובת "בהרט" (או תערובת אחרת)
300 -500 גרם תערובת עדשים (אדומות, ירוקות ושחורות)
2-3 כוסות ציר עוף (או מרק עוף צח).
100 גרם רסק עגבניות
3 כפות פטרוזיליה קצוצה.
אופן ההכנה
קוצצים את הבצלים ומטגנים אותם בשמן בסיר רחב ושטוח, עד שמתרככים , כ- 5 דקות.
מוסיפים את קוביות הבשר וממשיכים לטגן בהקפצה , עד שקוביות הבשר מאבדות את צבען האדום.
מתבלים את הבשר ומקפיצים עוד דקה. מוסיפים את העדשים והציר ומוודאים שכל החומרים מכוסים בנוזלים (אם חסר, משלימים במים). מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר.מבשלים כ-20 דקות.
מוסיפים לסיר עוד ½ עד 1 כוס מים רותחים ואת רסק העגבניות ומערבבים היטב.
ממשיכים לבשל, ברתיחה איטית עוד 25 דקות.
זורים את הפטרוזיליה ומגישים עם אורז לבן.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: רותי קינן ידיעות אחרונות
שתף את המתכון