הוראות הכנה
מרכיבים
כרעיים או שוקיים לפי העדיפות או גודל הקדירה
שמן זית
כ-4 תפו"א קלופים וחתוכים לשמיניות
2. בצלים חתוכים לשישיות
1. ראש שום חצוייה
כ-1 כוס גרגירי חומוס מבושלים או קפואים
2. כוסות ציר עוף (לא מרוכז)
1. כוס אורז מלא
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מטגנים את האורז בשמן זית ומרפדים את תחתית הקדירה.
מטגנים את העופות עד הזהבה ומוסיפים מעל האורז.
מפזרים במסגרת העופות את החומוס כך שלא יכסה את העופות.
מטגנים את הבצלים והתפו"א מספר דקות, מוסיפים תבלינים לפי הטעם ומפזרים על העופות.
מניחים את שני חצאי ראש השום על העופות ומעל שופכים את ציר העוף.
מכניסים לתנור ל-3/4 שעה עד שעה.
ניתן להוסיף:
ירקות אחרים כדוגמת ירקות שורש או דלועים,
יינות לפי הטעם.
מגיש:
מקור: אשת פוטיפר
שתף את המתכון