הוראות הכנה
מרכיבים
2 כפות מרגרינה ללא מלח
2 כפות שמן זית
6 נתחי חזה עוף (אני משתמשת גם בכרעיים מופרדות)
6-8 גבעולי בצל ירוק קצוצים
3/4 כוס פלפל ירוק קצוץ
1/2 כוס סלרי עלים קצוץ
2-3 שיני שום כתושות
1/2 1 כוסות פטריות קצוצות
1 כוס אורז
2 כוסות מרק עוף (אפשר למהול שתי כוסות מים רותחים עם כף אבקת מרק עוף של קנור)
2 כפות מיץ מלימון טרי
מלח, פלפל
אופן ההכנה
מטגנים את העוף במחבת ביחד עם המרגרינה ושמן הזית, עד להזהבה.
מוציאים מהמחבת אל תוך תבנית אפייה.
מכניסים למחבת את הבצל הירוק, הפלפל הירוק והסלרי ומקפיצים כ-5 דקות עד שהם מתרככים.
מוסיפים את שיני השום והפטריות.
להוסיף את האורז, ולערבב.
מעל לצקת את מרק העוף ומיץ הלימון, ולתבל.
שימו לב - אין צורך שהאורז יתבשל.
את כל תכולת המחבת יש להעביר על העוף בתבנית, ולהכניס לאפייה של בין 45-60 דקות, או עד שאתם רואים שהאורז מוכן.
מגיש:
מקור: רותי
שתף את המתכון