הוראות הכנה
מרכיבים
2 ק"ג בשר ראש בקר, שטוף ונקי - חתוך לקוביות גדולות
2 שקיות פול ירוק קפוא (ניתן להליף בגרגירי חומוס 2 קופסאות)
4 פלפלי פפריקה יבשה חתוך לטבעות עבות
1 צרור עלי כוסברה, קצוצים או פטרוזיליה
3 שיני שום לחוצות
1 כף פפריקה מתוקה בשמן
1 כף פפריקה חריפה (לאוהבי חריף או עוד כף פפריקה מתוקה)
1 פלפל אדום חריף חתוך לטבעות
½ כפית כמון
קמצוץ ציפורן טחונה
1 כפית פלפל שחור גרוס עבה
מלח
אופן ההכנה
1. מחממים סיר עם 2 כפות שמן . מוסיפים את קוביות הבשר וסוגרים מכל הכיוונים.
2. מוסיפים מים חמים, עד לכיסוי ומביאים לרתיחה עדינה. במשך 30 הדקות ומנקים
את השומן והקצף שמצטבר מעל, עד שהנוזל נעשה שקוף.
3. מתבלים בכל התבלינים ומוסיפים את כל החומרים פרט לפול הירוק.
4. מכסים ומבשלים 5-6 שעות על אש נמוכה. מדי פעם בודקים את מצב הנוזלים
ומוסיפים במידת הצורך.
5. כחצי שעה לפני תום הבישול מוסיפים את הפול הקפוא
לבישול מהיר בסיר לחץ
חוזרים על אותן פעולות מבשלים כשעה ומחצה ולאחר מוסיפים את הפול הירוק ומצמצמים נוזלים
עד סמיכות רצויה כ 30 דקות לערך
תוספת אורז לבן ליד
מגיש:
מקור: קמיליה
שתף את המתכון