הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג נתח שייטל חתוך לקוביות
½ כוס שמן זית
2 בצלים חתוכים לרבעים
4 שיני שום קלופות
1 גזר קלוף וחתוך גס
1 פארסניפ קלוף וחתוך גס
1 תפוח אדמה קלוף וחתוך גס
1 שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך גס
2 פטריות שמפיניון ענקיות חתוכות גס
150-200 גרם כרוב ניצנים
½ כרובית מופרדת לפרחים
1 כוס גרעיני פול (אפשר קפואים)
150 גרם דלעת חתוכה לקוביות
5-6 עגבניות שרי צהובות
½ ליטר יין אדום
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
מחממים את השמן בסיר גדול. מטגנים את הבשר לסגירה מכל הכיוונים. מוציאים את הבשר ומניחים בצד. מכניסים לסיר את הבצל והשום. כאשר הבצל מזהיב מעט מוסיפים את יתר הירקות והשורשים, למעט העגבניות, ומערבבים תוך כדי טיגון כחמש דקות. מחזירים את הבשר לסיר ומערבבים. מוסיפים את המלח והפלפל ומערבבים היטב. מוסיפים את היין ומפזרים את העגבניות מעל הכל. מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים על אש נמוכה כשעתיים.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון