הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בשר שפונדרה (קשתית)
4 תפו"א גדולים שלמים עם הקליפה ולא חתוכים
5 גזרים
1 שורש סלרי שלם לא חתוך
2 שורש פטרוזיליה
מלח
פלפל
200 ג' שעועית שחורה מושרה במים (24 שעות לפני)
1 בצל
2 עצמות רגל - לבקש מהקצב כאלה עם הרבה מח
זר טימין
בקבקו יין אדום לבישול
מלח גס
פלפל שחור גרוס
עלה דפנה
אופן ההכנה
אופן ההכנה
1) מקמחים ומתבלים במלח ופלפל את נתח הבשר.
2) במקביל מרתיחים לחום גבוה מאוד את סיר הפויקה ומכניסים את הבשר לסגירה. לאחר שהבשר משחים מוציאים אותו ושמים במקומו את עצמות הרגל עד להשחמה, עליהם מוסיפים את הבצל והגזר עד להשחמה גם כן ולאחר מכן מוסיפים את שאר הירקות הארומטיים (ללא תפוחי האדמה).
3) מאחדים הכל בסיר ביחד עם הבשר ומוסיפים בקבקו שלכם של יין אדום, לאחר שהכל מגיע לרתיחה מורידים לאש נמוכה למשך שעה, מוסיפים את תפוחי האדמה, זר טימין, 2 כפות דבש, מעט צ'ילי טחון מלח ופלפל לפי הטעם ומבשלים לעוד כשעה על אש נמוכה.
4) אופו ההגשה: מפרידים את הבשר מהתבשיל עצמו ופורסים למנות של 180 ג' בערך. מניחים על צלחת עמוקה עם מעט מהירקות והשעועית, את הרוטב אנחנו מצמצמים ומסמיכים עם מעט חמאה ויוצקים על המנה. עקרון הפויקה: לא לשים שמן. הסגירה הראשונית של הבשר מוציאה מספיק שומן לבישול.
5) לא לנקוצת את הסיר במהלך ההכנה אלא לשמר את הטועמים באותו סיר וכמובן לסגור את הבשר על סיר רותח שייצלה ולא יתבשל. אפשר לעבוד עם הפויקה על אש מנוכה רק אחרי שרתח פעם אחת כמו שצריך מכיוון שעובי הדפנות שלו עבה ולוקח להם זמן להתחמם ולהתקרר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון