הוראות הכנה
מרכיבים
2 בטטות גדולות
2 תפוחי אדמה גדולים
1 כפית שום כתוש
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כוס גבינה מגוררת מסוג גרוייר (לא חובה)
לרוטב בשמל:
1/4 כוס שמן
2 כפות גדושות קמח
1 כוס חלב
2 ביצים טרופ
2 כפות פסטו
לממרח פסטו פרווה
1/4 חבילת מחמאה
2 שיני שום כתושות
2 כוסות עלי בזיליקום טריים, שטופים ומיובשים
1/2 כוס פטרוזיליה
מלח
פלפל שחור גרוס
אבקת צילי יבש
1/2 כוס כפות צנוברים/בוטנים
1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה
1. מכניסים את תפוחי האדמה והבטטה למיקרו גל ל 10 דקות (מנקבים עם מזלג את קליטם)
2. מוציאים מהמיקרו ומניחים לקירור של 5 דקות (ניתן לקלפם ביד באם מענינים)
3. פורסים את תפוחי האדמה לעובי של 1/2 ס"מ ומניחים אותן בסדר של תפואד"מ ובטטה אחד אחרי השני וממשיכם בקערה חסינת אש עד לסיום
4. בקערה נפרדת מכינים את רוטב הבשמל בתוספת ממרח הפסטו ויוצקים על תפוחי האדמה
5. מכניסים לתנור שחומם ל 180 מעלות ל 25 דקות אפייה או עד שחלקו העליון מזהיב
6. מוציאים ומפזרים מעל את גבינת הגרוייר ומכניסים ל 5 דקות נוספות
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון