חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קדרת בטטה ותפוחי אדמה מוקרמת בבזיליקום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קדרת בטטה ותפוחי אדמה מוקרמת בבזיליקום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 בטטות גדולות
2 תפוחי אדמה גדולים
1 כפית שום כתוש
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כוס גבינה מגוררת מסוג גרוייר (לא חובה)
לרוטב בשמל:
1/4 כוס שמן
2 כפות גדושות קמח
1 כוס חלב
2 ביצים טרופ
2 כפות פסטו
לממרח פסטו פרווה
1/4 חבילת מחמאה
2 שיני שום כתושות
2 כוסות עלי בזיליקום טריים, שטופים ומיובשים
1/2 כוס פטרוזיליה
מלח
פלפל שחור גרוס
אבקת צילי יבש
1/2 כוס כפות צנוברים/בוטנים
1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה
1. מכניסים את תפוחי האדמה והבטטה למיקרו גל ל 10 דקות (מנקבים עם מזלג את קליטם)
2. מוציאים מהמיקרו ומניחים לקירור של 5 דקות (ניתן לקלפם ביד באם מענינים)
3. פורסים את תפוחי האדמה לעובי של 1/2 ס"מ ומניחים אותן בסדר של תפואד"מ ובטטה אחד אחרי השני וממשיכם בקערה חסינת אש עד לסיום
4. בקערה נפרדת מכינים את רוטב הבשמל בתוספת ממרח הפסטו ויוצקים על תפוחי האדמה
5. מכניסים לתנור שחומם ל 180 מעלות ל 25 דקות אפייה או עד שחלקו העליון מזהיב
6. מוציאים ומפזרים מעל את גבינת הגרוייר ומכניסים ל 5 דקות נוספות
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון