הוראות הכנה
מרכיבים
3 ק"ג בשר עגל(שפונדרה,אוסובוקו,צוואר,צלעות)
4 רגלי עגל (לא חובה)
5 בצלים קצוצים גס
4 גזרים
2 כפות זרעי קימל
פלפל אנגלי
2 כרישות חתוכות
3 ראשי שום שלמים
6-7 עלי דפנה
2 כפות פפריקה אדומה מעושנת
6-7 כפות שמן זית
5 כפות סילאן כנרת
15 תפודים (תפו"א קטנים עם הקליפה)
2-3 שורש סלרי ושורש פטרוזיליה
צרור טימין
מלח ופלפל לפי טעם
אופן ההכנה
1. משמנים את הסיר היטב ומחממים עד לעישון, סוגרים את הבשר עד להשחמה זהובה ומוצאים מן הסיר
2. מאדים את הבצל ושאר הירקות,מלבד התפודים,מוסיפים את שאר התבלינים,מערבבים הכל ביחד ומוסיפים את נתחי הבשר, יוצקים מעל כליטר וחצי ציר עגל, וליטר בירה לבנה.
3.להביא לרתיחה ולהנמיך להבה לשעתיים עד שעתיים וחצי בישול בפוייקה או 8 שעות בסיר בישול איטי בMED מומלץ לבדוק את נוזלי התבשיל ,ולהוסיף מידי פעם ציר עגל ובירה לפי הצורך,לבדוק תיבול ולהגיש
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון