הוראות הכנה
מרכיבים
עוף (ל-6 מנות) ליותר מנות, חשבו בהתאם.
גרגירי כוסברה
6 תפוחי אדמה בינוננים חתוכים לקוביות 2X2 ס"מ
2 גזרים קלופים חתוכים לטבעות
2 קישואים חתוכים לטבטת
1 כרשה
1 שומר
2 כפיות מלח
פלפל שחור
2 עלי דפנה
8 גרגירי פלפל אנגלי מעוכים קלות
2-3 שיני שום
1 בצל גדול
שמן לטגון - לא זית
ציר עוף כ-2-3 כוסות
כוס יין לבן
מחבת גדולה
סיר עמיד לתנור גדול
אופן ההכנה
מחממים שמן ומטגנים גרגירי כוסברה טחונים ובצל עד להשחמה וכשהבצל מושחם להוסיף שום (פרוס/כתוש). התהליך נמשך כ-5-7 דקות.
מדליקים תנור על הטמפרטורה המקסימלית.
מוסיפים את העוף ומטגנים אותו מכל צדדיו שישתזף יפה כ-10-13 דקות
מעבירים את העוף השחום לסיר שילך לתנור
מוסיפים את כוס היין, ומגרדים התחתית עם כף עץ להורדת המשקעים שנדבקו בעת ההשחמה והטיגון - כ-5 דקות
מוסיפים את הציר ומרתיחים. מתובלים מלח פלפל עלי דפנה ופלפל אנגלי
מוסיפים את כל הירקות מעל לעוף, מוסיפים את הציר המתובל לסיר עם כרעי העוף ומכסים במכסה
מכניסים לתנור משאירים על הטמפרטורה המקסימלית 15 דקות, מורדים ל-250°c ואופים עוד 15 דקות
מורדים לטמפרטורה של 200°c ואופים 15 דקות נוספות
בודקים ומתקנים טעמים.
מורידים ל-150°c ואופים עוד כ- 20 דקות, בודקים אם הירקות רכים והעוף עשויי
אם לא עשויי, משאירים על טמט' נמוכה ובודקים כל 10 דקות
בתאבון.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון