הוראות הכנה
מרכיבים
750 גרם סולת
2 כוסות מים
חצי כפית מלח
חצי ק"ג בשר בקר טחון
2 בצלים קצוצים דק
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
רבע כוס שמיר קצוץ
2 גזרים קלופים ופרוסים
1 סלק גדול קלוף וחתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום קצוצות דק
2 עגבניות חתוכות לקוביות
1 גבעול סלרי קצוץ
חצי כפית פפריקה מתוקה
1 כף אבקת מרק עוף
2 כפות רסק עגבניות
מלח ופלפל
מים
שמן לטיגון
אופן ההכנה
במחבת גדולה מחממים מעט שמן. מטגנים קלות בשמן 1.5 בצלים קצוצים ושן שום קצוצה אחת עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי שמפוררים את הבשר. מוסיפים מלח ופלפל וחצי כפית פפריקה מתוקה. מערבבים היטב ומסירים מהאש. מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים ומניחים בצד.
בסיר גדול מחממים מעט שמן. מטגנים את הבצל שנותר ביחד עם השום שנותר עד להזהבה. מוסיפים את הגזר ואת הסלרי והסלק, מערבבים ומיד מכסים במים. מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות, אבקת המרק, השמיר, מים כדי שלושת רבעי גובה הסיר ומעט מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים כעשרים דקות.
בקערה מערבבים את הסולת עם שתי כוסות מים וחצי כפית מלח ליצירת מעין בצק דביק שקל לעבוד איתו. בידיים רטובות קורצים עיגולים בגודל של כדור פינג פונג ופותחים אותם. בתוך כל כדור מניחים כף מלאה מתערובת הבשר וסוגרים בעדינות. מכניסים את הכדורים אל תוך המרק ומבשלים ביחד כעשרים דקות.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון