הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק הסולת:
½1 כוסות סולת
מלח
אבקת מרק עוף
¾ כוס מים
למלית:
250 גרם בשר בקר טחון
פלפל שחור
מלח
1 בצל קצוץ דק
פטרוזיליה קצוצה
לרוטב:
2 סלקים בינוניים קלופים וחתוכים לרצועות
½ 1 כוסות מים
1 כף רסק עגבניות
1 כפית פפריקה מתוקה
½-¾ כפיות מלח
¼ כפית פלפל שחור
½ 1 כפיות אבקת מרק עוף
2 כפות שמן
3-4 כפות סוכר
כ-2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה
להכין את המלית: לערבב את כל המצרכים, להכין כדורים קטנים (כ-1 ס"מ קוטר)
להכין את בצק הסולת: להניח בקערה את הסולת , תבלינים, ולהוסיף את המים בהדרגה
ללוש בצק עם הידיים, עד לקבלת בצק רך נוח לעבודה. (לא תמיד משתמשים בכל המים).
לתת לבצק לנוח כ-10 דקות.
בינתיים להכין את הרוטב: לשים בסיר רחב (שיכיל את הקובות בשיכבה אחת, בשום אופן
לא לשים את הקובות אחת על השניה) שמן, רסק, מים ,מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה
ואת הסלקים , להביא לרתיחה, ולהמשיך לבשל על אש בינונית כ-20 דקות.
בזמן שהרוטב מתבשל, להכין את הקובות: לקרוץ כדורים מהבצק בידיים רטובות, לשטח
את הבצק ביד ,לשים באמצע כדור בשר, לסגור ולגלגל להניח על משטח מעט רטוב.חשוב
מאוד לעבוד כל הזמן עם ידיים רטובות.
לפני שמכניסים את הקובות לסיר, להוסיף סוכר ומיץ לימון, בהדרגה, עד לקבלת הטעם
הרצוי, חמוץ-מתוק. לסדר את הקובות ברוטב בשכבה אחת. במידה ונשארים כדורי בשר
להוסיף גם אותם לסיר, להביא שוב לרתיחה ולבשל על אש בינונית כ-25 דקות נוספות.
לא לערבב או להפוך את הקובות, שלא יתפרקו, לאחר מספר דקות של בישול לאחר שהקובות
מעט מתייצבות אפשר עם כף להזיז אותם שלא ידבקו לתחתית הסיר, המים צריכים לכסות
את הקובות עד מחציתן,אם חסר מים אפשר להוסיף ולתקן תיבול.
בתיאבון.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון