הוראות הכנה
מרכיבים
1ק"ג בורגול דק (כ- 3 כוסות)
משרים את הבורגול עם הרבה מים למשך כשעתיים
1/4 ק"ג קמח
2-3 כפיות מלח
1 כפית כמון
1/4 כפית פלפל לבן
למילוי המקורי:
1 בצל קטן קצוץ דק
1/4 קילו בשר או עוף טחון
1/2 כוס חומוס מבושל גרוס עבה
1 כף חמאה
1 כפית פלפל אנגלי
1/2 כפית פלפל שחור גרוס עבה
3/4 כפית מלח
למילוי כשר:
1/2 קילו תפוא"ד מבושלים ומקולפים מעוכים לפירה
2 בצלים גדולים קצוצים ומטוגנים עד השחמה
1/2 כוס חומוס מבושל גרוס עבה
1 כף חמאה
1 כפית פלפל אנגלי
1/2 כפית פלפל שחור גרוס עבה
3/4 כפית מלח
לרוטב:
2 ליטר יוגורט או חצי כוס טחינה מדוללת
2 כפות קורנפלור מעורבב ב1/4 כוס מים
מעט מלח
4 שיני שום כתושות
1/4 כוס קוסברה/פטרוזיליה קצוצה דק
2 כפות חמאה או מחמאה
אופן ההכנה
1 . אופן הכנת הבורגול לסחוט את הבורגול ולהעביר לקערה להוסיף את הקמח
לתבל - במלח, מעט כמון,
2 .לערבב היטב עד קבלת מסה קשה יחסית
3 . המילוי-
לטגן במעט שמן 2-3 בצלים קצוצים דק דק (באם בצל ירוק לא לטגן)
ולהוסיף את הבשר ולטגנו עד לשינוי צבעו תוך ערבוב מוסיפים את גרגירי החומוס.
לתבל 1 כף חמאה
1 כפית פלפל אנגלי
1/2 כפית פלפל לבן
3/4 כפית מלח
4 עלי נענע קצוצה
1/4 כוס קוסברה/פטרוזיליה קצוצה
100 ג"ר צנובר שטוגן מעט
צנובר לצנן את התערובת.
4..למעטפת
מרטיבים את הידיים לוקחים כדור פינג פונג מהתערובת
ומגלגלים ביד רטובה לצינור באורך 6 ס"מ לערך דוחפים אצבע ומסובבים
להגדלת החלל ככל שדקה יותר טעים יותר ממלאים בתעורבת וסוגרים
יוצרים צורת אתרוג מסדרים בתבנית כשמסיימים
5. לבישול
בסיר מרתיחים על אש קטנה יוגורט,ומוסיפים לו את הקורנפלור תוך עירבוב תמידי מוסיפים מלח וממשיכים לבשל עד קבלת רוויחה. (במקום אפשר רוטב טחינה דלילה)
6. מנמיחים את האש ומוסיפים את הכיסונים לבישול של 10 דקות על אש נמוכה
7. מוציאים לצלחת הגשה עמוקה עם הרוטב
7. במקביל על מחבת עם החמאה מטגנים לשתי דקות 4 שיני שום כתושות
1/4 כוס קוסברה/פטרוזיליה קצוצה דק
8. שופכים את הרוטב מעל הקובות.
9. אוכלים בעודו חם
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון