הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים
1ק"ג בורגול דק (כ- 3 כוסות)
משרים את הבורגול עם הרבה מים למשך כחצי שעה
1/4 ק"ג סולת ( כוס וחצי )או קמח
1/2 כף רסק עגבניות
2-3 כפיות מלח
2 כפיות פפריקה
1 כפית כמון
חומרים למילוי
500 ג"ר בשר בקר רצוי צוואר טחון עבה
2-3 בצלים קצוצים דק
התבלינים הרשומים מעלה ועוד
1 כפית בהרת
1/8 כפית ציפורן טחונה
100 ג"ר צנובר שטוגן מעט
אופן ההכנה
1 . אופן הכנת הבורגול
לסחוט את הבורגול ולהעביר לקערה
להוסיף את הסולת או הקמח
לתבל - במלח, פפריקה, מעט כמון,
להוסיף 1/2 כף רסק עגבניות
להוסיף שמן בערך 3-4 כפות
לערבב היטב עד קבלת מסה קשה יחסית
2 . המילוי-
לטגן במעט שמן 2-3 בצלים קצוצים דק דק
להוסיף 1/2 ק"ג בשר טחון עבה ולערבב
לתבל מלח, פלפל, בהרט וקמצוץ ציפורן
צנובר לצנן את התערובת.
3.למעטפת
מרטיבים את הידיים לוקחים כדור פינג פונג מהתערובת
ומגלגלים ביד לצינור באורך 6 ס"מ לערך דוחפים אצבע ומסובבים
להגדלתהחלל ככל שדקה יותר טעים יותר ממלאים בתעורבת וסוגרים
יוצריםצורת אתרוג מסדרים בתבנית כשמסיימים מטגנים בשמן עמוק
4. לטגן בשמן עמוק וחם.עד השחמה להניח על נייר סופג
הולך מצויין בליווי רבע לימון וטחינה
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון