הוראות הכנה
מרכיבים
1ק"ג בורגול דק (כ- 3 כוסות)
משרים את הבורגול עם הרבה מים למשך כשעתיים
1/4 ק"ג סולת ( כוס וחצי )או קמח
1/2 כף רסק עגבניות
2-3 כפיות מלח
1 כפית כמון
חומרים למילוי
600 ג"ר גבינות פרמזן, טל העמק, גבינת פטה, מסקרפונה מגורדות
3- בצלים קצוצים דק ומטוגנים/ או 5 גבעולי בצל ירוק לא מטוגן
1/2 כפית אורגנו
4 עלי נענע קצוצה
1 כפית פלפל שחור גרוס עבה
1/4 כוס קוסברה/פטרוזיליה קצוצה
100 ג"ר צנובר שטוגן מעט
אופן ההכנה
1 . אופן הכנת הבורגול
לסחוט את הבורגול ולהעביר לקערה
להוסיף את הסולת או הקמח
לתבל - במלח, פפריקה, מעט כמון,
להוסיף 1/2 כף רסק עגבניות
להוסיף שמן בערך 3-4 כפות
לערבב היטב עד קבלת מסה קשה יחסית
2 . המילוי-
לטגן במעט שמן 2-3 בצלים קצוצים דק דק (באם בצל ירוק לא לטגן)
בקערה לערבב היטב את כל סוגי הגבינה
לתבל 1/2 כפית אורגנו
4 עלי נענע קצוצה
1 כפית פלפל שחור גרוס עבה
1/4 כוס קוסברה/פטרוזיליה קצוצה
100 ג"ר צנובר שטוגן מעט
צנובר לצנן את התערובת.
3.למעטפת
מרטיבים את הידיים לוקחים כדור פינג פונג מהתערובת
ומגלגלים ביד רטובה לצינור באורך 6 ס"מ לערך דוחפים אצבע ומסובבים
להגדלת החלל ככל שדקה יותר טעים יותר ממלאים בתעורבת וסוגרים
יוצרים צורת אתרוג מסדרים בתבנית כשמסיימים מטגנים בשמן עמוק
4. לטגן בשמן עמוק וחם.עד השחמה להניח על נייר סופג
הולך מצויין בליווי רבע לימון וטחינה או יוגורט
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון