הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לבצק (לכ-40 קובה):
1/2 ק"ג בורגול דק
4 כוסות מים
כפית מלח
כף בהרט
125 גרם קמח מצה
1/2 כוס קמח
למילוי:
750 גרם בשר טחון (כבש, בקר או תערובת שלהם)
בצל גדול, קצוץ
100 גרם צנוברים, קלויים או מטוגנים קלות
כפית בהרט
מלח ופלפל שחור
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
. מכינים את הבצק: בקערה גדולה מערבבים את הבורגול עם המלח והבהרט, ומוסיפים את המים. משרים כשעתיים. מוסיפים את קמח המצה וחלק מהקמח. מעבירים את הבצק במטחנת בשר, או טוחנים מעט עם בלנדר מקל (אפשר גם בלי, אבל הבצק יהיה פחות נוח לעבודה).
2. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומתחילים ללוש. כעבור כמה דקות לישה אמור להתקבל בצק נוח לעבודה. אם הבצק רטוב או מתפרק, מוסיפים קמח. אם הבצק יבש, מוסיפים מים.
3. מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הבשר והתבלינים ומטגנים עד שהבשר ישנה את צבעו. מכסים במים, מנמיכים את האש ומבשלים, עם מכסה, עד שכל הנוזלים מתאדים (כשלוש שעות). מוסיפים את הצנוברים.
4. מכינים את הקובה: יוצרים מהבצק כדורים בקוטר של כ-3 ס"מ. בידיים רטובות יוצרים חלל בבצק באמצעות האצבע. בתנועות לחיצה סיבוביות מגדילים את הפתח ויוצרים חלל למילוי. צובטים את הבצק סביב כדי ליצור כיס מילוי דק מאוד ואחיד בעוביו. ממלאים את הבצק בשתי כפיות מהמילוי, וסוגרים בעדינות. מניחים על תבנית משומנת. אפשר להקפיא את הקובה עד לשימוש.
5. ברגע האחרון, מטגנים את הקובה בשמן עמוק, עד להזהבה. מגישים עם טחינה. אוכלים בידיים.
מגיש:
מקור: וואלה
שתף את המתכון