הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 ק"ג חיטה טחונה (ג'רישה)
1/2 ק"ג סולת
2 פרוסות לחם ללא הקרום מושרות במים וסחוטות
למילוי:
1/2 ק"ג בשר שמן קצוץ דק
3 בצלים קצוצים
4 שיני שום קצוצות
1 כף מלח
5 גבעולי סלרי עם העלים קצוצים
מעט פלפל
למרק:
1 ק"ג בשר חתוך לקוביות
1/2 ק"ג עלי סלק (מנגולד) שטופים וחתוכים לחצי
6 בצלים ירוקים חתוכים לחתיכות של כ-3 ס"מ
5 שיני שום קצוצות
6 גבעולי סלרי עם העלים קצוצים גס
5 קישואים קטנים פרוסים לפרוסות עבות
מלח ופלפל
3 ליטרים מים
3/4 כוס מיץ לימון
אופן ההכנה
להכנת הבצק:
משרים את החיטה הטחונה במים למשך שעה. מערבבים מדי פעם. מסננים, מוסיפים את הסולת, הלחם והמלח, מערבבים ולשים היטב לבצק נוח לעבודה. מוסיפים מים על פי הצורך.
להכנת המילוי:
שמים בסיר את הבשר, המלח, הבצל, השום הסלרי והפלפל. מבשלים על להבה בינונית תוך כדי רבוב. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל תוך כדי בחישה עד שהבשר שחום ונפרד מהשומן. מסננים את הבשר מהשומן.
להכנת הקובה: חותכים את הבצק לכדורים בגודל של ביצה גדולה. צרים מכל כדור קערית בצק דקה, ממלאים בכף גדושה מילוי, סוגרים ומהדקים לכדור. משטחים אותו לכדי עיגול שטוח.
להכנת המרק: שמים את הבשר והמים בסיר ומבשלים כשעה. מדי פעם מסירים את הקצף. מוסיפים את כל שאר החומרים, מערבבים ומבשלים יחד כ-20 דקות. בודקים ומתקנים תיבול. מבשלים את הקובה במרק במשך כ-20 דקות. מגישים חם.
מגיש:
מקור: כה
שתף את המתכון