חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קובה חמוסטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קובה חמוסטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 ק"ג חיטה טחונה (ג'רישה)
1/2 ק"ג סולת
2 פרוסות לחם ללא הקרום מושרות במים וסחוטות
למילוי:
1/2 ק"ג בשר שמן קצוץ דק
3 בצלים קצוצים
4 שיני שום קצוצות
1 כף מלח
5 גבעולי סלרי עם העלים קצוצים
מעט פלפל
למרק:
1 ק"ג בשר חתוך לקוביות
1/2 ק"ג עלי סלק (מנגולד) שטופים וחתוכים לחצי
6 בצלים ירוקים חתוכים לחתיכות של כ-3 ס"מ
5 שיני שום קצוצות
6 גבעולי סלרי עם העלים קצוצים גס
5 קישואים קטנים פרוסים לפרוסות עבות
מלח ופלפל
3 ליטרים מים
3/4 כוס מיץ לימון
אופן ההכנה
להכנת הבצק:
משרים את החיטה הטחונה במים למשך שעה. מערבבים מדי פעם. מסננים, מוסיפים את הסולת, הלחם והמלח, מערבבים ולשים היטב לבצק נוח לעבודה. מוסיפים מים על פי הצורך.
להכנת המילוי:
שמים בסיר את הבשר, המלח, הבצל, השום הסלרי והפלפל. מבשלים על להבה בינונית תוך כדי רבוב. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל תוך כדי בחישה עד שהבשר שחום ונפרד מהשומן. מסננים את הבשר מהשומן.
להכנת הקובה: חותכים את הבצק לכדורים בגודל של ביצה גדולה. צרים מכל כדור קערית בצק דקה, ממלאים בכף גדושה מילוי, סוגרים ומהדקים לכדור. משטחים אותו לכדי עיגול שטוח.
להכנת המרק: שמים את הבשר והמים בסיר ומבשלים כשעה. מדי פעם מסירים את הקצף. מוסיפים את כל שאר החומרים, מערבבים ומבשלים יחד כ-20 דקות. בודקים ומתקנים תיבול. מבשלים את הקובה במרק במשך כ-20 דקות. מגישים חם.
מגיש: אלה טלמור
מקור: כה
שתף את המתכון