חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קובה כשר לפסח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לכל אוהבי הקובה, גם בפסח אפשר לאכול קובה כשר! אני אוהבת להכין את הקובה הזה גם לא בפסח זה פשוט מעדן.
קובה כשר לפסח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לכל אוהבי הקובה, גם בפסח אפשר לאכול קובה כשר! אני אוהבת להכין את הקובה הזה גם לא בפסח זה פשוט מעדן.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס אורז
רבע קילו בשר עוף טחון
רבע קילו בשר בקר טחון
1 בצל בינוני
סלרי עלים קצוצים
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה
שוטפים את האורז בהרבה מים, עד שהם צלולים לגמרי
מוסיפים על האורז 2 כוסות מים, ומניחים בצד לפחות לחצי שעה, לריכוך
בינתיים מכינים את המילוי:
קוצצים את הבצל דק ושמים בקערה. מוסיפים לבצל את בשר הבקר הטחון
קוצצים 3-4 ענפים פנימיים של סלרי העלים לקוביות קטנות, כמו הבצל ומוסיפים לקערה
מתבלים במלח ופלפל
מערבבים היטב לתערובת אחידה מניחים בצד.
אחרי שהאורז התרכך במים, מסננים אותו ומחזירים לקערה ללא הנוזלים.
שוברים את האורז בידיים לחתיכות קטנות או להשתמש בתחתית של כוס עבה.
צריך להתקבל אורז גרוס גס, מערבבים את האורז עם רבע הקילו של העוף הטחון
מתבלים את תערובת האורז והעוף הטחון במלח ובפלפל, מניחים בצד 'להתחבר' במשך כחצי שעה.
בידיים קצת רטובות לוקחים כדור קטן מעיסת האורז והעוף, בגודל כדור פינג פונג בערך
פותחים את הכדור לצורת דיסקית שטוחה, בכף היד האחת עם אצבעות היד השניה
מניחים במרכז הדיסקית כפית גדושה ממילוי בשר הבקר הטחון
סוגרים על המילוי, מחברים את הקצוות, מכדררים מיד ליד עד שמתקבלת צורת כדור חלק ויפה
בשום אופן לא מהדקים את הכדור, הכל צריך להיות קליל וחופשי.
את כדורי הקובה ניתן לבשל בכל מרק שרוצים.מוסיפים את הקובה כשהמרק רותח ולהמשיך
להרתיח במשך 2-3 דקות, להנמיך את האש ולבשל במשך 45 דקות.
מגיש: anatov
מקור:
שתף את המתכון