הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס אורז
רבע קילו בשר עוף טחון
רבע קילו בשר בקר טחון
1 בצל בינוני
סלרי עלים קצוצים
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה
שוטפים את האורז בהרבה מים, עד שהם צלולים לגמרי
מוסיפים על האורז 2 כוסות מים, ומניחים בצד לפחות לחצי שעה, לריכוך
בינתיים מכינים את המילוי:
קוצצים את הבצל דק ושמים בקערה. מוסיפים לבצל את בשר הבקר הטחון
קוצצים 3-4 ענפים פנימיים של סלרי העלים לקוביות קטנות, כמו הבצל ומוסיפים לקערה
מתבלים במלח ופלפל
מערבבים היטב לתערובת אחידה מניחים בצד.
אחרי שהאורז התרכך במים, מסננים אותו ומחזירים לקערה ללא הנוזלים.
שוברים את האורז בידיים לחתיכות קטנות או להשתמש בתחתית של כוס עבה.
צריך להתקבל אורז גרוס גס, מערבבים את האורז עם רבע הקילו של העוף הטחון
מתבלים את תערובת האורז והעוף הטחון במלח ובפלפל, מניחים בצד 'להתחבר' במשך כחצי שעה.
בידיים קצת רטובות לוקחים כדור קטן מעיסת האורז והעוף, בגודל כדור פינג פונג בערך
פותחים את הכדור לצורת דיסקית שטוחה, בכף היד האחת עם אצבעות היד השניה
מניחים במרכז הדיסקית כפית גדושה ממילוי בשר הבקר הטחון
סוגרים על המילוי, מחברים את הקצוות, מכדררים מיד ליד עד שמתקבלת צורת כדור חלק ויפה
בשום אופן לא מהדקים את הכדור, הכל צריך להיות קליל וחופשי.
את כדורי הקובה ניתן לבשל בכל מרק שרוצים.מוסיפים את הקובה כשהמרק רותח ולהמשיך
להרתיח במשך 2-3 דקות, להנמיך את האש ולבשל במשך 45 דקות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון