הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים הדרושים
לבצק:
500 גרם קמח מצה
4 ביצים
4 כפות שמן
מלח, פלפל שחור טחון טרי
4-5 כוסות מים
למילוי:
500 גרם בשר בקר טחון עבה צוואר או חזה
5 כפות שמן זית
3 בצלים קצוצים
50 ג"ר צנוברים
מלח, פלפל שחור טחון טרי
כמון
קמצוץ ציפורן
שמן תירס לטיגון עמוק
אופן ההכנה
מכינים את הבצק:
1.מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק , מוסיפים את המים בהדרגה, לשים
ומערבבים עד שמתקבלת תערובת נוחה לעבודה. מכסים ומקררים כחצי שעה.
מכינים את המילוי:
1. במחבת רחבה עם שמן הזיתוכשהוא חם מטגנים את הבצל עד הזהבה בלהבה
נמוכה.
2. מוסיפים את הבשר והתבלינים ומטגנים עד להשחמת העיסה מפוררים את העיסה
עם מזלג
3.צרים מתערובת הבצק המקוררת כדורים. עושים בכל אחד גומה רחבהבעזרת
החדרת אצבע וגלגול וממלאים בתערובת הבשר סוגרים לכדור ומאריכים תוך
גילגול לצורת לימון.
4.מטגנים בסיר עם שמן עמוק שחומם היטב עד להזהבת הקובות מוציאים לנייר סופג
מומלץ להכין טחינה עם לימון וליטבול
מגיש:
מקור: פיתוח עצמי
שתף את המתכון