הוראות הכנה
מרכיבים
הבצק של הבורגול:
500 גרם בורגול דק
3 כוסות מי ברז
1 כפית מלח
1-3 כף פפריקה מתוקה מרוקאית טחונה גס.
2 פלפלים אדום מתוקים יבשים להשרות במים ולטחון ללא הגרעינים
¼ כפית פפריקה חריפה (אפשר יותר)
1 כפית אגוז מוסקט
500 גר בשר בקר טחון דק
1 בצל מגורד דק
לתערובת הבשר:
500 גרם כבש טחון גס או חתוך לקוביות קטנות ביותר.
1 בצל גדול קצוץ דק
1 קופסה של פטריות ללא הנוזלים חתוכים לפרוסות דקות
1 כוס שמן זית
2 כפות בהרת
מלח לפי הטעם
4-5 כפות צנובר קלויים.
לקישוט חצי שקד מולבן על כל מלבן
אופן ההכנה
לחמם תנור לחום בינוני.
לתערובת הבורגול:
לשטוף את הבורגול היטב לכסות ב 2-3 כוסות מים (המים צריכים להיות כ1 ס"מ מעל הבורגול) לחצי שעה עד שהמים יספגו בבורגול.
להוסיף את הבצל והתבלינים לערבב היטב עד שהבורגול יצבע לאדום. לערבב את בשר הבקר עם קצת מים ולהוסיף לבורגול לערבב היטב עד לקבלת עיסה אדומה אחידה במידה הצורך להוסיף עוד קצת מים.
לכסות ולהכניס למקרר.
הכנת בשר הכבש:
מחממים את השמן ומטגנים אתהבצל עד שיזהיב קלות מוסיפים את הבשר ומערבבים כל
הזמן עם כף עץ מוסיפים את התבלינים וממשיכים לבשל כ-¼ שעה תוך כדי ערבוב קל
מוסיפים את הצנוברים והפטריות מערבבים היטב ומורידים מהאש.
בתבנית מלבנית או מרובעת מפיירקס :
משמנים היטב את התבנית עם שמן זית
לוקחים חצי מתערובת הבורגול ומשטחים בתבנית ומהדקים היטב.
שופכים מעל את תערובת הבשר מהדקים ומיישרים בעדינות
שכבה אחרונה של חצי מתערובת הבורגול הנותרת שופכים מעל הבשר מיישרים
מסמנים עם סכין פרוסות בצורה מעויין או מלבן עד לבשר
מניחים על כל פרוסה חצי שקד או שקד שלם.
מכניסים לתנור לאפיה כ-20 דקות (תלוי בתנור) עד שהבורגול בשכבה העליונה משחים קלות.
הגשה:
חותכים עד הסוף כל מנה מגישים עם רוטב טחינה סמיכה ליד. או רוטב עגבניות.
אפשר להגיש עם סלט ירוק .
מגיש:
מקור: לבנוני
שתף את המתכון