חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קובה סיניה-פשטידה כבש עם בורגול
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עשויה מאותם החומרים של קובה מטוגנת ללא כל כמות השמן .
קובה סיניה-פשטידה כבש עם בורגול
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עשויה מאותם החומרים של קובה מטוגנת ללא כל כמות השמן .
הוראות הכנה
מרכיבים
הבצק של הבורגול:
500 גרם בורגול דק
3 כוסות מי ברז
1 כפית מלח
1-3 כף פפריקה מתוקה מרוקאית טחונה גס.
2 פלפלים אדום מתוקים יבשים להשרות במים ולטחון ללא הגרעינים
¼ כפית פפריקה חריפה (אפשר יותר)
1 כפית אגוז מוסקט
500 גר בשר בקר טחון דק
1 בצל מגורד דק
לתערובת הבשר:
500 גרם כבש טחון גס או חתוך לקוביות קטנות ביותר.
1 בצל גדול קצוץ דק
1 קופסה של פטריות ללא הנוזלים חתוכים לפרוסות דקות
1 כוס שמן זית
2 כפות בהרת
מלח לפי הטעם
4-5 כפות צנובר קלויים.
לקישוט חצי שקד מולבן על כל מלבן
אופן ההכנה
לחמם תנור לחום בינוני.
לתערובת הבורגול:
לשטוף את הבורגול היטב לכסות ב 2-3 כוסות מים (המים צריכים להיות כ1 ס"מ מעל הבורגול) לחצי שעה עד שהמים יספגו בבורגול.
להוסיף את הבצל והתבלינים לערבב היטב עד שהבורגול יצבע לאדום. לערבב את בשר הבקר עם קצת מים ולהוסיף לבורגול לערבב היטב עד לקבלת עיסה אדומה אחידה במידה הצורך להוסיף עוד קצת מים.
לכסות ולהכניס למקרר.
הכנת בשר הכבש:
מחממים את השמן ומטגנים אתהבצל עד שיזהיב קלות מוסיפים את הבשר ומערבבים כל
הזמן עם כף עץ מוסיפים את התבלינים וממשיכים לבשל כ-¼ שעה תוך כדי ערבוב קל
מוסיפים את הצנוברים והפטריות מערבבים היטב ומורידים מהאש.
בתבנית מלבנית או מרובעת מפיירקס :
משמנים היטב את התבנית עם שמן זית
לוקחים חצי מתערובת הבורגול ומשטחים בתבנית ומהדקים היטב.
שופכים מעל את תערובת הבשר מהדקים ומיישרים בעדינות
שכבה אחרונה של חצי מתערובת הבורגול הנותרת שופכים מעל הבשר מיישרים
מסמנים עם סכין פרוסות בצורה מעויין או מלבן עד לבשר
מניחים על כל פרוסה חצי שקד או שקד שלם.
מכניסים לתנור לאפיה כ-20 דקות (תלוי בתנור) עד שהבורגול בשכבה העליונה משחים קלות.
הגשה:
חותכים עד הסוף כל מנה מגישים עם רוטב טחינה סמיכה ליד. או רוטב עגבניות.
אפשר להגיש עם סלט ירוק .
מגיש: shoshig
מקור: לבנוני
שתף את המתכון