הוראות הכנה
מרכיבים
קובה סלק
חומרים (לכדורי הק. מצה)לקובה
2 כוסות ק.מצה
2 כוסות מרק סלק
2 כפיות מלח
קמצוץ סוכר
חומרים לבישול הסלק
2 סלק בינוני חתוך לפרוסות דקות
3 כוסות מים
למרק:
1 כף רסק עגבניות
מלח ופלפל לטעם
1 כפית מלח לימון
1 כף סוכר
6-8 כוסות מים )כמחצית הסיר(
חומרים למלית:
חצי ק"ג בשר בקר או אחר קצוץ דק
4 בצלים בינוניים קצוצים דק מאוד
פלפל שחור
1 כפית בהראת עיראקי לחמין
רבע כפית מלח
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
1.שמים בקערה את ק. המצה, מוסיפים 2 כוסות ממיץ הסלק ומלח תוך כדי
לישה מניחים בצד ל 15 דקות.
אופן הכנת המלית:
1.קוצצים את הבצל דק מאוד, מניחים בצלחת, זורים מעט
מלח ומשהים במסננת כ- 15 דקות לניקוז הנוזלים
והוצאת המרירות.סוחטים ביד היטב
2. מערבבים את כל חומרי המלית בקערה.
3. יוצרים כדורים קטנטנים ומכניסים למקפיא לשעה
אופן הכנת כדורי קובה:
1.לשים את עיסת ק. המצה ויוצרים כדורים קטנים.
2.משטחים כל , כדור על כף היד בעזרת הבוהן ומניחים
כדור מהמלית במרכז. סוגרים את הכדור, מהדקים ומגלגלים ביד
אופןהכנה:
1.שמים את הסלק הפרוס בסיר, מוסיפים 4 כוסות מים
ומבשלים כ- 15 דקות עד להתרככות הסלק.
2.לאחר שהסלק התבשל מוסיפים עוד מים עד למחצית הסיר
ומביאים לרתיחה.
3.מוסיפים מלח, פלפל, מלח לימון וכף סוכר ומערבבים.
4.מוסיפים את הכדורים אחד אחד כדי שלא יידבקו.
5.מבשלים 10 דקות על אש גבוהה, טועמים ומשפרים את
הטעם. מבשלים עוד 20 דקות על אש נמוכה
מגיש:
מקור: פיתוח עצמי
שתף את המתכון