הוראות הכנה
מרכיבים
לקובה:
2-3 תפוא"ד מבושלים בקליפתם כ 15 דקות עד חצי רכות
1 ביצה
2 כפות קמח תירס
2 כפות פרורי לחם או קמח מצה
1 כפית מלח (באם משתשים בטוב טעם)
½ כפית כורכום לא חובה
למילוי:
300 ג"ר טוב טעם או פטה מגוררת דק
4 כפות גדושות גבינה לבנה
4 כפות פרמזן מגורד
1/4 כוס עירית קצוצה
1/4 כוס פיסטוק חלבי קצוץ
½ כוס פטרוזיליה או שמיר קוץ (לא חובה)
½ כפית מלח (באם משתשים בטוב טעם)
½ כפית פלפל לבן
¼ כפית כמון
לטיגון:
¼ כוס שמן תירס
מחבת
אופן ההכנה
לקובה:
1. קולפים את תפוא"ד ומרסקים אותו על פומפיה
2. מוסיפים את קמח התירס ופרורי הלחם או קמח המצה וביצה ולשים עד קבלת עיסה עבה
3. מניחים בצד ל 15 דקות
למילוי:
4. בקערה מערבבים את כל חומרי המילוי עד קבלת עיסה חלקה יחסית
להרכבה:
5. לוקחים לכף היד כף תפוא"ד ומשטחים בכף היד עם כפית שמים מילוי על 70% ומקפלים את היתרה מעל המילוי ומסדרים יפה לעיגול
6.טובלים במעט קמח תירס שעורבב עם פרורי לחם
7.מטגנים את הקציצות במחבת עם רבע כוס שמן עד הזהבה הופכים ומזהיבים צד שני ואז
הופכים שוב עד השחמה קלה
8. מוציאים לנייר סופג ושומרים שלא יגנב
מגיש:
מקור: נאגי
שתף את המתכון