את התבשיל הנ"ל ניתן לבשל גם עם רסק ואז במקום כורכום נוסיף רסק ויהיה ניתן להוסיף brירק כמו במיה או סלק עלים ירוק, חתיכות דלעת רצוי רק ירק אחד כדי שלא יתערבבו הטעמים brלחמין של שבת, ניתן את הקובות הצהובות, להשאיר כל הלילה על הפלטה אבל אז הבישול יהיה brרבע שעה . לשים לב לכמות המים בסיר שלא יגמרו.
|
|
את התבשיל הנ"ל ניתן לבשל גם עם רסק ואז במקום כורכום נוסיף רסק ויהיה ניתן להוסיף brירק כמו במיה או סלק עלים ירוק, חתיכות דלעת רצוי רק ירק אחד כדי שלא יתערבבו הטעמים brלחמין של שבת, ניתן את הקובות הצהובות, להשאיר כל הלילה על הפלטה אבל אז הבישול יהיה brרבע שעה . לשים לב לכמות המים בסיר שלא יגמרו.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
½קילו אורז מושרה כחצי שעה
¼ קילו בשר חזה עוף או הודו טחון
¼ קילו בשר בקר אדום טחון
כורכום,מלח, מעט פלפל שחור
שמן
אופן ההכנה
לטחון את האורז במטחנת תבלינים או במיקסר.
להוסיף את הבשר והתבלינים , מלבד השמן, וללוש היטב עד לערבוב כל החומרים עד
שתתקבל עיסה אחידה.
להרטיב את הידים וליצור כדורים קטנים.
לתוך סיר נכניס את אותם התבלינים בתוספת השמן נביא לרתיחה ונכניס את הכדורים.
התבשיל מוכן אחרי ¾ שעה בערך.
מגיש:
מקור: עדתי
שתף את המתכון