הוראות הכנה
מרכיבים
4 תפוחי אדמה גדולים
8 כפיות שמן
מלח ופלפל בנדיבות
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות. קולפים 4 תפוחי אדמה גדולים ופורסים לפרוסות עבות של 1 ס"מ. חותכים כל פרוסה בשתי וערב לקוביות קטנות בגודל אחיד של כ-1 ס"מ (קוביות קטנות יהיו מוכנות בצ'יק צ'ק וייצאו הרבה יותר פריכות מקוביות גדולות). מערבבים בקערה גדולה את כל הקוביות עם כמות נדיבה של מלח ופלפל שחור (נדיבה, נדיבה) ו-2 כפיות שמן על כל תפוד.
ככל שתשימו יותר שמן, ייצא יותר טעים, אבל זו הכמות המינימאלית. מפזרים את הקוביות בשתי תבניות מרופדות בנייר אפיה ואופים במשך 30-35 דקות בתנור שחומם מראש. מומלץ להפוך את כיוון התבניות בתנור אחרי 20 דקות, ולהחליף ביניהן כדי שישחימו באופן אחיד. יתכן שתזדקקו ל-10 דקות אפיה נוספות כדי להגיע לפריכות מקסימלית.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון