הוראות הכנה
מרכיבים
קובנה
החומרים
1 ק"ג קמח
1 חב' שימרית/22 גרם שמרים יבשים
3 כוסות מים פושרים
2 כפות סוכר
100 גרם מרגרינה
50 גרם חמאה
½ כף מלח
לקימוח - 1 כוס קמח (לשים בצלחת עמוקה)
אופן ההכנה
אופן ההכנה
בקערה גדולה לערבב את השמרים עם הסוכר ולהמיס במעט מים פושרים.
לערבב ולהוסיף את המלח.
ללוש בצק ותוך כדי כך מוסיפים את המים בהדרגה. נוצר בצק נוזלי למחצה.
ללוש את הבצק כ-5 דקות, לכסות במגבת לחה ולהניח ל-1 שעה להתפחה.
בסיר של הקובנה, להמיס את המרגרינה והחמאה .
הפעולה הבאה תיעשה בידיים רטובות.
לאחר שהבצק תפח, לקרוץ ממנו כדורים בגודל אשכולית. לגלגל כל כדור בתוך הקמח שהשארנו בצד לקימוח
ממיסים את המרגרינה והחמאה , מורחים היטב את סיר הקובנה ולגלגל כל כדור בשומן הנמס, ולהניח בסיר הקובנה להמשיך ליצור כדורים משאר הבצק עד למילוי כל הסיר בכדורים.
קיבלנו סיר מלא כדורים מלופפים בשומן שהמסנו.
להניח את הסיר כשהוא מכוסה בצד להתפחה כפולה כ-1 שעה, במקום חמים. בחורף יש לעטוף את הסיר בשמיכה עבה.
לחמם את התנור לחום הגבוה ביותר ולאפות את הקובנה כ-1 שעה.
לאחר כשעה, מנמיכים את החום בתנור ל-70 מעלות וממשיכים לאפות כל הלילה.
כשעתיים לפני ההגשה, מסירים את המכסה ואופים ללא מכסה כ-1 שעה.
לאחר 1 שעה, יש להפוך את הקובנה כך שהחלק השרוף יהיה כלפי מעלה, להמשיך לאפות עוד כ-1 שעה , עד להגשה.
מגישים בתוספת עגבניות מרוסקות, חילבה, סחוג.
לאפות כל הלילה בתנור בחום חלש 120 מעלות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון