חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קובנה צנענית אורגינל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קובנה לחם השבת של יהדות תימן מתכון תימני אוטנתי
קובנה צנענית אורגינל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קובנה לחם השבת של יהדות תימן מתכון תימני אוטנתי
הוראות הכנה
מרכיבים
קובנה
החומרים
1 ק"ג קמח
1 חב' שימרית/22 גרם שמרים יבשים
3 כוסות מים פושרים
2 כפות סוכר
100 גרם מרגרינה
50 גרם חמאה
½ כף מלח
לקימוח - 1 כוס קמח (לשים בצלחת עמוקה)
אופן ההכנה
אופן ההכנה
בקערה גדולה לערבב את השמרים עם הסוכר ולהמיס במעט מים פושרים.
לערבב ולהוסיף את המלח.
ללוש בצק ותוך כדי כך מוסיפים את המים בהדרגה. נוצר בצק נוזלי למחצה.
ללוש את הבצק כ-5 דקות, לכסות במגבת לחה ולהניח ל-1 שעה להתפחה.
בסיר של הקובנה, להמיס את המרגרינה והחמאה .
הפעולה הבאה תיעשה בידיים רטובות.
לאחר שהבצק תפח, לקרוץ ממנו כדורים בגודל אשכולית. לגלגל כל כדור בתוך הקמח שהשארנו בצד לקימוח
ממיסים את המרגרינה והחמאה , מורחים היטב את סיר הקובנה ולגלגל כל כדור בשומן הנמס, ולהניח בסיר הקובנה להמשיך ליצור כדורים משאר הבצק עד למילוי כל הסיר בכדורים.
קיבלנו סיר מלא כדורים מלופפים בשומן שהמסנו.
להניח את הסיר כשהוא מכוסה בצד להתפחה כפולה כ-1 שעה, במקום חמים. בחורף יש לעטוף את הסיר בשמיכה עבה.
לחמם את התנור לחום הגבוה ביותר ולאפות את הקובנה כ-1 שעה.
לאחר כשעה, מנמיכים את החום בתנור ל-70 מעלות וממשיכים לאפות כל הלילה.
כשעתיים לפני ההגשה, מסירים את המכסה ואופים ללא מכסה כ-1 שעה.
לאחר 1 שעה, יש להפוך את הקובנה כך שהחלק השרוף יהיה כלפי מעלה, להמשיך לאפות עוד כ-1 שעה , עד להגשה.
מגישים בתוספת עגבניות מרוסקות, חילבה, סחוג.
לאפות כל הלילה בתנור בחום חלש 120 מעלות.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון