הוראות הכנה
מרכיבים
המתכון מתאים לסיר קובנה גודל 24 בינוני
¾ קילו קמח
3 כוסות מים פושרים
1 כף סוכר
1 כף מלח (אפשר להוסיף לפי הטעם)
½2 כפות שמרים יבשים
אופן ההכנה
לשים את המים הפושרים בתוך קערה
להכניס את הסוכר (עוזר להתפיח את השמרים)
למעלה לפזר את השמרים
לכסות ולהשאיר לי מקום חם שהשמרים יתססו
לאחר מכן מוסיפים את הקמח ולשים
הבצק צריך להיות דביק יותר
מכסים שוב ולאחר 10 דקות לשים בפעם השניה
בינתיים משמנים את הסיר עם סמנה(חמאה תימנית) אם אין אפשר עם חמאה
לשמן את כל הסיר ואת המכסה מבפנים
להכניס את הבצק בערך יתפוס 1/3 מנפח הסיר להשאיר פתוח ולהתפיח ליד מקום חם
כאשר הבצק תופח כמעט עד הסוף לסגור
בינתיים לחמם את התנור אפיה למקסימום ולהכניס על גבי רשת בשלב התחתון לתת לסיר מכת חום של כ-10 15 דקות .
אני נוהג להכניס את הסיר ל 100 מעלות לכל הלילה על גבי רשת בשלב התחתון בערך 12 שעות
הקובנה צריכה למאת קריספית עד קשה בדפנות ובפנים רכה
להגיש עם ביצים חומות
רסק עגבניות וסחוג
וסמנה
בתאבון
מגיש:
מקור: תימן
שתף את המתכון