חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קובנה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קובנה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
המתכון מתאים לסיר קובנה גודל 24 בינוני
¾ קילו קמח
3 כוסות מים פושרים
1 כף סוכר
1 כף מלח (אפשר להוסיף לפי הטעם)
½2 כפות שמרים יבשים
אופן ההכנה
לשים את המים הפושרים בתוך קערה
להכניס את הסוכר (עוזר להתפיח את השמרים)
למעלה לפזר את השמרים
לכסות ולהשאיר לי מקום חם שהשמרים יתססו
לאחר מכן מוסיפים את הקמח ולשים
הבצק צריך להיות דביק יותר
מכסים שוב ולאחר 10 דקות לשים בפעם השניה
בינתיים משמנים את הסיר עם סמנה(חמאה תימנית) אם אין אפשר עם חמאה
לשמן את כל הסיר ואת המכסה מבפנים
להכניס את הבצק בערך יתפוס 1/3 מנפח הסיר להשאיר פתוח ולהתפיח ליד מקום חם
כאשר הבצק תופח כמעט עד הסוף לסגור
בינתיים לחמם את התנור אפיה למקסימום ולהכניס על גבי רשת בשלב התחתון לתת לסיר מכת חום של כ-10 15 דקות .
אני נוהג להכניס את הסיר ל 100 מעלות לכל הלילה על גבי רשת בשלב התחתון בערך 12 שעות
הקובנה צריכה למאת קריספית עד קשה בדפנות ובפנים רכה
להגיש עם ביצים חומות
רסק עגבניות וסחוג
וסמנה
בתאבון
מגיש: גששבלש
מקור: תימן
שתף את המתכון