הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק: 450 גרם קמח
חצי שקית אבקת אפייה
חצי כוס שמן
חצי כוס סוכר חום
1 כף גדושה קינמון
מלח
4 ביצים
למלית: תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
דובדבנים חמוצים
פטל אדום
אוכמניות
דומדמניות
סוכר
קינמון
סיידר תפוחים
ליקר אוכמניות (או קסיס)
חצי כוס שמן
אופן ההכנה
מניחים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון ומעבדים לקבלת בצק אחיד. מקמחים יריעת פרגמנט גדולהומרדדים עליה את הבצק לעלה מלבני דק מאד.
מפזרים על הבצק את התפוחים והפירות האדומים. מפזרים סוכר וקינמון. משמנים מעט את שולי הבצק ואת הפירות ובעזרת הנייר יוצרים מהבצק גלילה עבה. יוצרים מעין שבלול מהגליל תוך כדי עזרה על ידי שימון נוסף של הבצק.
משמנים היטב סיר בגודל מתאים לשבלול ומכניסים לתוכו את השבלול עם הנייר. משמנים שוב את השבלול ומכסים הכל בסיידר תפוחים ובליקר אוכמניות. משמנים את שולי הניירומכסים בהם את הקוגל. סוגרים את הסיר עם מכסה ואוטמים את הרווח בין הסיר והמכסה בבצק עשוי קמח ומים. מכניסים את הסיר לתנור שחומם ל-110 מעלות למשך לילה שלם.
מגיש:
מקור: שף חיים כהן
שתף את המתכון