חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קוזונאק רומני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת שמרים רומנית עם אגוזים
קוזונאק רומני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת שמרים רומנית עם אגוזים
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1 ק"ג קמח רגיל (ועוד קצת לקימוח)
1 שקית "שמרית" או קוביית שמרים טריים
1 שמנת חמוצה
4 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר + 2 כפות (לחלבונים)
200 גרם מרגרינה רכה
כוס - כוס וחצי חלב פושר (לפי ספיגת הקמח)
חלמון - למשיחת הבצק
למילוי:
1 כוס אגוזי מלך קצוצים
1 כוס סוכר
1/2 כוס ריבת תות שדה
2 כפות גרידת לימון או תפוז
אפשרי: 4 כפות אבקת קקאו
אופן ההכנה
שמים את כל חומרי הבצק ,מלבד חלבונים וחלב,בקערת מעבד מזון (או קערה רגילה) ומערבלים . מוסיפים לאט את החלב לפי ספיגת הקמח ומערבלים.
מקציפים בנפרד את החלבונים עם 2 כפות סוכר (נוספות) ומקפלים בעדינות לבצק. מקמחים מעט במידה והבצק מאד דביק. מניחים לתפוח כשעתיים עד להכפלת הנפח.
לשים כמה דקות ומניחים לתפוח שוב כשעה.
אח"כ מרדדים לכמה עלים שרוצים (לפי הגודל של התבנית שיש לכם בתנור) וממלאים בתערובת של ריבה טובה, אגוזים קצוצים, סוכר, גרידת קליפות הדרים וקקאו (לא חייבים).
מגלגלים כל חלק לרולדה, מורחים בחלמון ביצה ואופים כ-40 דקות בחום בינוני.
הערה: להשתדל לרדד את הבצק דק אבל לא דק מדי כדי שלא יתפרק. דק מספיק - כדי שתצא עוגה עדינה עם יותר מילוי ופחות בצק.
מגיש: m73
מקור: שיגריס
שתף את המתכון