הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1 ק"ג קמח רגיל (ועוד קצת לקימוח)
1 שקית "שמרית" או קוביית שמרים טריים
1 שמנת חמוצה
4 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר + 2 כפות (לחלבונים)
200 גרם מרגרינה רכה
כוס - כוס וחצי חלב פושר (לפי ספיגת הקמח)
חלמון - למשיחת הבצק
למילוי:
1 כוס אגוזי מלך קצוצים
1 כוס סוכר
1/2 כוס ריבת תות שדה
2 כפות גרידת לימון או תפוז
אפשרי: 4 כפות אבקת קקאו
אופן ההכנה
שמים את כל חומרי הבצק ,מלבד חלבונים וחלב,בקערת מעבד מזון (או קערה רגילה) ומערבלים . מוסיפים לאט את החלב לפי ספיגת הקמח ומערבלים.
מקציפים בנפרד את החלבונים עם 2 כפות סוכר (נוספות) ומקפלים בעדינות לבצק. מקמחים מעט במידה והבצק מאד דביק. מניחים לתפוח כשעתיים עד להכפלת הנפח.
לשים כמה דקות ומניחים לתפוח שוב כשעה.
אח"כ מרדדים לכמה עלים שרוצים (לפי הגודל של התבנית שיש לכם בתנור) וממלאים בתערובת של ריבה טובה, אגוזים קצוצים, סוכר, גרידת קליפות הדרים וקקאו (לא חייבים).
מגלגלים כל חלק לרולדה, מורחים בחלמון ביצה ואופים כ-40 דקות בחום בינוני.
הערה: להשתדל לרדד את הבצק דק אבל לא דק מדי כדי שלא יתפרק. דק מספיק - כדי שתצא עוגה עדינה עם יותר מילוי ופחות בצק.
מגיש:
מקור: שיגריס
שתף את המתכון