הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בצק עלים קפוא, מופשר ומוכן לעבודה
2 תפוחי עץ ירוקים חתוכים לקוביות (ללא הליבה)
4 תפוחי עץ חצויים, נטולי ליבה ופרוסים למעין מניפה
3 כפות דבש
מים
סוכר
קינמון
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה
מרדדים את בצק העלים על משטח מקומח לעלה דק. קורצים 8 עיגולים ו-8 טבעות (עיגולים באותו קוטר עם חור באמצע). מניחים את העיגולים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מברישים את העיגולים בביצה טרופה. מניחים על העיגולים את הטבעות ומברישים גם אותן בביצה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לעשר דקות עד רבע שעה עד שתופחים לקונכיות בצק יפות. מוציאים ומניחים בצד.
במקביל מרתיחים בסיר כוס מים עם כוס סוכר ליצירת סירופ סוכר. מוסיפים את קוביות התפוחים, מעט קינמון ו-2 כפות דבש לבישול מהיר של כחמש דקות. ממלאים את הקונכיות עם קוביות התפוחים המסוכרות. בסיר קטן מחממים מעט מים וממיסים את כף הדבש הנותרת ליצירת סירופ דליל.
על כל קונכיה מניחים מניפת תפוח עץ ומברישים בסירופ הדבש. כאן ניתן לאפות עוד מספר דקות, אך לדעתי ניתן להגיש מייד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון