חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קונכיות בצק עלים במילוי תפוחי עץ, דבש וקינמון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קונכיות בצק עלים במילוי תפוחי עץ, דבש וקינמון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בצק עלים קפוא, מופשר ומוכן לעבודה
2 תפוחי עץ ירוקים חתוכים לקוביות (ללא הליבה)
4 תפוחי עץ חצויים, נטולי ליבה ופרוסים למעין מניפה
3 כפות דבש
מים
סוכר
קינמון
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה
מרדדים את בצק העלים על משטח מקומח לעלה דק. קורצים 8 עיגולים ו-8 טבעות (עיגולים באותו קוטר עם חור באמצע). מניחים את העיגולים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מברישים את העיגולים בביצה טרופה. מניחים על העיגולים את הטבעות ומברישים גם אותן בביצה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לעשר דקות עד רבע שעה עד שתופחים לקונכיות בצק יפות. מוציאים ומניחים בצד.
במקביל מרתיחים בסיר כוס מים עם כוס סוכר ליצירת סירופ סוכר. מוסיפים את קוביות התפוחים, מעט קינמון ו-2 כפות דבש לבישול מהיר של כחמש דקות. ממלאים את הקונכיות עם קוביות התפוחים המסוכרות. בסיר קטן מחממים מעט מים וממיסים את כף הדבש הנותרת ליצירת סירופ דליל.
על כל קונכיה מניחים מניפת תפוח עץ ומברישים בסירופ הדבש. כאן ניתן לאפות עוד מספר דקות, אך לדעתי ניתן להגיש מייד.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון