הוראות הכנה
מרכיבים
20 קונכיות פסטה גדולות, מספר 313, מסוג קונקילי (או 40 קונכיות קטנות, מספר 50)
למילוי:
10 כפות גבינת ריקוטה טרייה
1 כף רסק פלפלים אדומים
3 כפות גבינת פרמזן מגוררת
½ כפית קליפת לימון מגורדת
40-20 טבעות זיתים שחורים לקישוט
מלח פלפל
לרוטב
1 צנצנת עגבניות מרוסקות
מלח
½ כפית פלפל גרוס עבה
1 כפית גדושה אורגנו טרי עלים בלבד
2 שיני שום כתושות
3 כפות פרמזן מגורר
אופן ההכנה
1. מבשלים את הקונכיות במי מלח, וכשהן רכות (אך לא רכות מדי) כ- 5 דקות, מסננים,
ושוטפים במים קרים ומשאירים במסננת לניקוז המים.
2. מערבבים ריקוטה ,פרמזן , ביצה טריה, רסק פלפלים אדומים, קליפת לימון, מלח ופלפל לפי הטעם.
3. ממלאים כל קונכייה בתערובת ומסדרים בפיירקס.
4. מרתיחים בסיר עם מעט שמן זית, את כל חומרי הרוטב ויוצקים מעל הקונכיות בתבנית
5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150°c ל 30 דקות/
6. מוציאים מפזרים מעל גבינת פרמזן בשפע ואת הזיתים השחורים ומכניסים לעוד 5 דקות
לתנור.
מגיש:
מקור: השף הלבן
שתף את המתכון