הוראות הכנה
מרכיבים
ראשים והידרות של ילו-טייל
קליפות וראשים של שרימפס
3 בצלים ירוקים
½ כוס כוסברה קצוצה גס
2 עלי ריחן קרועים לשניים
מים
10 יחידות שרימפס גדולות
1 כוס קמח
2 כפות מים
1 ביצה
מעט מלח
100 גרם לוקוס טרי פרוס ל-10 פרוסות
10 פטריות שיטאקה שחורות
מעט עירית קצוצה
אופן ההכנה
בסיר גדול שמים את הראשים וההידרות של הילו-טייל, את הקליפות והראשים של השרימפס, הבצלים הירוקים, הכוסברה, הריחן ומים עד כדי כיסוי. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה נוספת. מכבים את האש, מסננים את המרק ומכניסים למקרר למשך הלילה. למחרת היום מסירים את שכבת השומן העליונה בעזרת כף.
מערבבים את הקמח עם הביצה, המלח ושתי כפות מים ולשים ליצירת בצק אחיד וגמיש. צרים מהבצק 10 עיגולים ומרדדים אותם לעובי של פחות מחצי ס"מ. בתוך כל עיגול בצק מניחים יחידת שרימפס וסוגרים את הבצק כך שנוצרת מעין כופתא עם שרימפס בפנים. מחממים סיר עם מים וכאשר המים רותחים מכניסים את כיסוני הוון-טון פנימה למשך כשתיים עד שלוש דקות ומוציאים חזרה החוצה.
כחצי שעה לפני ההגשה מביאים את המרק לרתיחה ובמקביל משרים את הפטריות במים רותחים.
מוזגים מצקת אחת של מרק רותח לכל אחת מ-10 צלוחיות המרק. מניחים בכל צלוחית וון-טון אחד, פרוסת לוקוס אחת, פטריית שיטאקה אחת ומפזרים מעט עירית קצוצה מעל.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון