חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קונפיטורה שזיפים ואוכמניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קונפיטורה שזיפים ואוכמניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
750 גרם שזיפים שחורים (סנטה רוזה) חצויים ומגולענים
200 גרם אוכמניות (ניתן להשתמש גם בקפואות)
750 גרם סוכר
1 מקל וניל
100 מ"ל ליקר קסיס
אופן ההכנה
מניחים את הפירות בקערה. מכסים אותם בסוכר. חוצים את מקל הווניל ובעזרת גב הסכין מוציאים ממנו את גרגרי הווניל ומניחים בקערה מניחים בקערה גם את חצאי המקל הריקים. מכסים בניילון נצמד ומשהים למשך 8 שעות לפחות במקום אפל וקריר (לא במקרר).
מעבירים את תכולת הקערה לסיר ומניחים על הכיריים על אש נמוכה. מוסיפים את ליקר הקסיס ומערבבים. כך מבשלים על אש נמוכה כחצי שעה או עד שמסמיך (אך לא הופך לקרמל) תוך ערבוב אחת למספר דקות (צריך לערבב די הרבה יחסית). בתחילת הבישול יש לנקות את הקצף שנוצר למעלה.
לאחר שמוכן יוצקים בעודו חם לצנצנות זכוכית מעוקרות (מתקבל קצת פחות מליטר קונפיטורה). מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומאכסנים במקרר.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון