חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קונפי שום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בישול איטי וממושך של שום בשמן מוציא את החריפות שבו והופך אותו למתוק ונמס בפה. brתוספת משובחת לסוגים רבים של מאכלים, בין אם כחלק ממרכיבי המתכון ובין אם כקישוט.
קונפי שום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בישול איטי וממושך של שום בשמן מוציא את החריפות שבו והופך אותו למתוק ונמס בפה. brתוספת משובחת לסוגים רבים של מאכלים, בין אם כחלק ממרכיבי המתכון ובין אם כקישוט.
הוראות הכנה
מרכיבים
10 ראשי שום
2 גבעולי טימין
2/3 כוס שמן זית
1 פלפל שאטה קטן יבש
אופן ההכנה
קוצצים היטב את פלפל השאטה וקולפים את כל שיני השום. מניחים בסיר קטן ומכסים בשמן הזית. אם צריך, חותכים את גבעולי הטימין לחתיכות שיתאימו לגודל הסיר ומוסיפים.
מבשלים על הלהבה הקטנה של הכיריים (אבל על מקסימום להבה של אותה כירה), כך שהשמן יתחמם באיטיות. כאשר השמן מגיע לרתיחה, מסירים מהאש, עד שבועות השמן ייעלמו. מחזירים שוב לאש.
חוזרים על הפעולה 4 פעמים, ובפעם החמישית כאשר השמן רותח מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל מספר דקות עד הזהבת שיני השום. מסלקים את גבעולי הטימין.
יש לשמור את שיני השום בקירור, יחד עם שמן הזית.
מגיש: Coolmood
מקור:
שתף את המתכון