חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קוסקוס ברוטב בשרי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

יש לי מתכון למרק אך אנני יודעת להכין את הסולת והמרק. תודה על עזרתכם.
קוסקוס ברוטב בשרי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

יש לי מתכון למרק אך אנני יודעת להכין את הסולת והמרק. תודה על עזרתכם.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג סולת עבה
1 כפית מלח
3/4 כוס מים
3 כפות שמן
2 כוסות מים
המצרכים לירקות:
200 גרם גרגירי חומוס(אחרי שהושרו ל-10 שעות)
700 גרם דלעת
3 גזרים גדולים
2 ראשי כרישה-רק החלק הלבן
5 גבעולי סלרי
2 בצלים גדולים
3/4 כוס שמן
1/2 1 כוסות מים חמים
5 כפות גדושות סוכר+3/4 כוס מים
אופן ההכנה
שלב א':מכניסים את הסולת לקערה גדולה מנירוסטה ומפזרים מעליה את המלח.תוך כדי ערבוב מסיפים בטפטוף איטי את המים עד שמרגישים שהסולת אינה סופגת עוד מים.מוסיפים את השמן ומערבבים.מכניסים את הקוסקוס למסננת עבה הנתונה בתוך סיר מתאים ומבשלים על גבי אדים כ-30 דקות.
שלב ב':לאחר האידוי של 30 הדקות מעבירים את הקוסקוס במהירות לתוך קערה רחבה."פותחים"את הקוסקוס בכף עץ ויוצקים פנימה 2 כוסות מים נוספות.משאירים לצינון של 30 דקות ומחזירים למסננת הנתונה לסיר לבישול נוסף על גבי אדים לעוד 15 דקות.מורידים מהאש ומעבירים את הקוסקוס לקערה עמוקה.
לוקחים את גרגירי החומוס ומבשלים בנפרד עד להתרככות.חותכים את הדלעת לקוביות,פורסים את הגזר,גבעולי הסלרי והפרסה.חותכים את הבצלים לרצועות מחממים שמן בסיר,מוסיפים את בצלים ומזהיבים קלות.מוסיפים את כל שאר הירקות לטיגון של 5 דקות תוך כדי ערבוב.יוצקים את המים ומבשלים על להבה בינונית ל-25 דקות.מוסיפים את החומוס ותערובת הירקות ומבשלים עוד 5 דקות.מכינים מהסוכר קרמל עד לצבע יפה כמו דבש,מוסיפים 3/4 כוס מים מערבבים ומוסיפים לסיר הירקות.מגישים חם עם הקוסקוס
מגיש: אורנה
מקור: מרוקו
שתף את המתכון