הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג סולת עבה
1 כפית מלח
3/4 כוס מים
3 כפות שמן
2 כוסות מים
המצרכים לירקות:
200 גרם גרגירי חומוס(אחרי שהושרו ל-10 שעות)
700 גרם דלעת
3 גזרים גדולים
2 ראשי כרישה-רק החלק הלבן
5 גבעולי סלרי
2 בצלים גדולים
3/4 כוס שמן
1/2 1 כוסות מים חמים
5 כפות גדושות סוכר+3/4 כוס מים
אופן ההכנה
שלב א':מכניסים את הסולת לקערה גדולה מנירוסטה ומפזרים מעליה את המלח.תוך כדי ערבוב מסיפים בטפטוף איטי את המים עד שמרגישים שהסולת אינה סופגת עוד מים.מוסיפים את השמן ומערבבים.מכניסים את הקוסקוס למסננת עבה הנתונה בתוך סיר מתאים ומבשלים על גבי אדים כ-30 דקות.
שלב ב':לאחר האידוי של 30 הדקות מעבירים את הקוסקוס במהירות לתוך קערה רחבה."פותחים"את הקוסקוס בכף עץ ויוצקים פנימה 2 כוסות מים נוספות.משאירים לצינון של 30 דקות ומחזירים למסננת הנתונה לסיר לבישול נוסף על גבי אדים לעוד 15 דקות.מורידים מהאש ומעבירים את הקוסקוס לקערה עמוקה.
לוקחים את גרגירי החומוס ומבשלים בנפרד עד להתרככות.חותכים את הדלעת לקוביות,פורסים את הגזר,גבעולי הסלרי והפרסה.חותכים את הבצלים לרצועות מחממים שמן בסיר,מוסיפים את בצלים ומזהיבים קלות.מוסיפים את כל שאר הירקות לטיגון של 5 דקות תוך כדי ערבוב.יוצקים את המים ומבשלים על להבה בינונית ל-25 דקות.מוסיפים את החומוס ותערובת הירקות ומבשלים עוד 5 דקות.מכינים מהסוכר קרמל עד לצבע יפה כמו דבש,מוסיפים 3/4 כוס מים מערבבים ומוסיפים לסיר הירקות.מגישים חם עם הקוסקוס
מגיש:
מקור: מרוקו
שתף את המתכון