חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קוסקוס ובורי ברוטב עגבניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

השף אייל לביא ממסעדת רוקח 73 מספק לנו קוסקוס אליפות בתחרות בינלאומית.
קוסקוס ובורי ברוטב עגבניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

השף אייל לביא ממסעדת רוקח 73 מספק לנו קוסקוס אליפות בתחרות בינלאומית.
הוראות הכנה
מרכיבים
400 גרם בורגול גרוס דק
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
5 ענפים של סלרי אמריקאי חתוך לקוביות קטנות
1 כרישה חתוכה לפרוסות דקות
200 גרם פטריות שמפיניון קצוצות דק
½ כוס שמן תירס
50 סמק שמן זית
מלח
פלפל לבן
1.5 כוסות מרק ירקות
לדג ברוטב עגבניות:
5 עגבניות בינוניות בשלות.
1 לימון ירוק שטוף היטב ופרוס לפרוסות דקות
300 סמק שמן זית.
¼ פלפל חריף טרי.
4-5 שיני שום קלופות ןפרוסות
50 גרם ג'ינג'ר טרי קלוף וקצוץ.
קורט גרגירי שומר
מלח
פלח שחור גרוס.
בורי נקי חתוך לפרוסות בעובי 3 ס"מ.
אופן ההכנה
1. מערבבים, בקערה גדולה, את הבורגול ושמן התירס כדי להספיג את השמן היטב בתוך החיטה הגרוסה. מניחים לתערובת לנוח כ-5 דקות.
2. מוזגים לקערה, תוך כדי ערבוב, כחצי כוס ציר ירקות קר, מניחים לבורגול לספוח ולספוג את
הנוזל והטעמים.
3. מאדים בסיר גדול עם מעט שמן זית את הירקות עד להשחמה קלה.
4. מוסיפים את הבורגול ומטגנים מספר דקות תוך כדי בחישה על חום גבוה.
5. מנמיכים את הלהבה ומוזגים כחצי כוס ציר ירקות. מערבבים וממשיכים לבשל על אש נמוכה כשהסיר מכוסה עוד 3-4 דקות.
6. מוסיפים עוד חצי כוס ציר ירקות, מלח ופלפל לפי הטעם ומכסים. מבשלים עוד 2 דקות ומכבים את האש. מניחים לקוסקוס לספוג את כל הטעמים והנוזלים.
7. פותחים כעבור 10 דקות ומגישים.
הכנת בורי ברוטב עגבניות:
1. חותכים את העגבניות לרבעים. מכניסים לסיר רחב ומוסיפים את שאר המרכיבים מלבד הבורי.
2. מבשלים על להבה בינונית כ-30 דקות.
3. מכבים את האש וטוחנים במעבד מזון או במקל טוחן עד למרקם חלק דיו.
4. מחזירים את רוטב העגבניות לסיר.
5.מכניסים לרוטב את פרוסות הבורי, מכסים ומבשלים כשבע דקות לערך.
6. מגישים את הדג והרוטב יחד עם הקוסקוס.
מגיש: קיבי
מקור: מצעד האוכל הישראלי
שתף את המתכון