חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קוסקוס טוניסאי כמו של בינו מד"ר שקשוקה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קוסקוס טוניסאי כמו של בינו מד"ר שקשוקה brלא מסובך כמו שנראה צבעוני טעים ומזין ושלא יספרו לכם שלקנוי יש brאותו טעם brחובה סיר כפול לקוסקוס br br קוסקוס טוניסאי br
קוסקוס טוניסאי כמו של בינו מד"ר שקשוקה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קוסקוס טוניסאי כמו של בינו מד"ר שקשוקה brלא מסובך כמו שנראה צבעוני טעים ומזין ושלא יספרו לכם שלקנוי יש brאותו טעם brחובה סיר כפול לקוסקוס br br קוסקוס טוניסאי br
הוראות הכנה
מרכיבים
מצרכים לקוסקוס
1 ק"ג סולת
5 כוסות מים
2 כפות שמן
מעט מלח
מצרכים למרק
3קישואים
2 עגבניות בינוניות מקולפות ופרוסות לקוביות,
1כרוב,
1 חתיכת דלעת
4 תפוחי אדמה
3 גזר חצויים,
1 קולרבי
עשבי תיבול-פטרוזיליה,כוסברה ומעט נענע
תבלינים מלח וקורט,פלפל שחור,כמון,פפריקה, כורכום,קורט קינמון.
3 שיני שום פרוסות
1/2 כוס חומוס.
נתח בשר צוואר או שריר,ו/או עוף.
אופן ההכנה
אופן הכנת הקוסקוס
ההכנה:ממלאים את הסיר הגדול עד מחציתו במים או במרק לקוסקוס.
שופכים את הסולת לתוך קערה גדולה, צרים במרכזה גומה,יוצקים לגומה
1 כוס מים.
מערבבים בכף היד את הסולת והמים עד שיווצרו גרגרים אחידים.אם הם
לא אחידים, להוסיף תוך טיפטוף ובהדרגה, עוד כוס מים,כשממשיכים לערבב עם כף היד,עדלקבלת גרגרים אחידים.
מכניסים את הגרגרים לתוך מסננת הקוסקוס.(זו המסננת עם החורים
הגדוליםשנראים כמו דף ממחברת חשבו).או מסננת ביתית מערבבים ומועכים בכף היד בלחיצות קטנות,כך שכל הסולת תעבור מבעד למסננת בצורת גרגרים קטנים ועדינים מאד.
שופכים את הגרגרים לתוך הסיר המחורר של הקוסקוס מניחים את הסיר המחורר על הסיר הגדולעם המים הרותחים או המרק,ומכסים היטב במכסה. הקוסקוס צריך להתבשל באדים בלבד,להיזהר שתחתית הסירהמחורר לא תיגע במים.
לאחר 20 דקות מוציאים את הסיר המחורר ושופכים את הסולת
לקערה.יוצקים3 כוסות מים, תוך טיפטוף ועירבוב בכף היד,ומפזרים מלח
ושמן.משפשפים את הגרגרים בין שתי כפות הידיים לקבלת גרגרים קטנים
ועדינים.מחזירים לסיר המחורר וממשיכים לאדות עוד 20 דקות.אם הסולת
עדיין קשה,יש להוסיף עוד חצי כוס מים לסולת.
אם היא לחה מדי,שמים אותה לזמן מה בחוץ,כדי שהמים יתאדו.
אם רוצים גרגרים עדינים מאד,מעבירים את הסולת ,בשלב השני,שוב דרך
המסננתהביתית,וכמו קודם,מעבירים אותה דרך המסננת בלחיצות
ומעיכה.
אופן הכנת המרק
לחתוך את הבשר לקוביות בינוניות,לחמם שמן,לאדות טיפה את
השום,להוסיףבשר וחומוס,להוסיף מים,תבלינים,ואת הירקות
הקשים-גזר,קולרביוחומוס.לבשל על להבה בינונית נמוכה לאחר הרתיחה
עדשהבשר מתרכך.להוסיף כרוב ותפוחי אדמה,ולבסוף את הירקות שזמן
בישולםקצר מאד-דלעת חתוכה לקוביות וקישואים.
אפשר לבשל את כל הירקות יחד, זהירות הירקות יצאו רכים .
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון